Košarkarji Dallasa so v gosteh pri Charlottu dosegli 15. zmago na zadnjih 17 tekmah.

Prvi strelec lige NBA Dončić je dosegel 21 točk in v prvi četrtini zadel pet trojk. Dončić je zadel osem trojk v 17 poskusih. Veselil se je svojega 21. trojnega dvojčka v sezoni in 77. v karieri, s čimer se je izenačil z Jamesom Hardnom na osmem mestu vseh časov.

Postavil je tudi klubski rekord po številu točk v sezoni. Od začetka sezone je zbral že 2341 točk, s čimer je presegel 2330 točk prejšnjega rekorderja franšize Marka Aguirra v sezoni 1983/84.

»To mi veliko pomeni,« je dejal Dončić: »To je klub, ki me je izbral in mi zaupal. Zelo sem vesel, da sem tukaj.« Dončić v povprečju dosega 33,9 točke na tekmo.

»Neverjetno je, kaj je Luka naredil,« je dejal trener Mavericks Jason Kidd. "Na novo bo spisal knjige rekordov za Mavericks in tudi za NBA. Neverjetno je, da je prehitel Marka, saj je Mark legenda Mavsov. To kaže, kaj je Luka naredil in kako napreduje iz sezone v sezono."

Dallas je z 49. zmago (ob 30 porazih) ubranil peto mesto v razvrstitvi zahodne konference in potrdil mesto v končnici ter boj za prvaka. Teksaška zasedba, ki je na vrhu jugozahodne skupine, ima do konca rednega dela sezone na sporedu še tri tekme.