Vodnik Gault&Millau, ki velja za enega najvplivnejših mednarodnih vodnikov v svetu gastronomije, je ocenjevanje ponudbe gostinskih lokalov po vsej Sloveniji izvedel šesto leto zapored. Najboljšo oceno si je tudi letos prislužila Hiša Franko iz Starega sela pri Kobaridu, štiri kape pa so prejele še Gostilna Pri Lojzetu (Dvorec Zemono, Vipava), Grič (Šentjošt nad Horjulom), Hiša Denk (Zgornja Kungota), Ošterija Debeluh (Brežice), Restavracija Milka (Kranjska Gora), Restavracija Strelec (Ljubljana), Restavracija Mak (Maribor), Restavracija Pavus (Grad Tabor Laško) ter JB restavracija (Ljubljana).

Šef prihodnosti je postal Ago Špacapan iz Špacapanove hiše v Komnu, naziv šefa tradicije si je prislužil Simo Komel (Bistro Grad Štanjel, Štanjel), za najboljšega mladega talenta je bil izbran Rok Smonkar (Posestvo Gjerkeš, Fikšinci), najboljši sommelier/natakar pa je postal Andrej Kurež (Restavracija Hotela Marina, Izola). Prvič so podelili še nagrado za najboljšega slaščičarja, prejela sta jo Saša Mišič in Matevž Kmet (Restavracija Cubo, Ljubljana). Naziv najboljši pop za kategorijo priljubljenih, dobro obiskanih, trendovskih in dostopnih restavracij pa je letos pripadel Etno hiši Baščaršija (Maribor).