Letošnji mladi zmagovalci so se še posebej izkazali. Nicolas Lyam Basilone iz Italije je pokazal neverjetno vzdržljivost in spretnost v posamični konkurenci, Simona Novakova iz Slovaške pa je nedvomno osvojila srca publike s svojo vztrajnostjo in natančnostjo v udarcih. V kategoriji parov sta Martin Adamca in Matteo Sanson iz Slovaške prikazala neverjetno sinergijo in ekipni duh, medtem ko sta Eva Maria Bulai in Ildana Zaripova iz Romunije pokazali odlično koordinacijo in strategijo.

Tekmovanje je potekalo na igriščih teniškega centra Petalon, kjer vsi nastopi tekmovalcev in vsi njihovi udarci v igro prinesli vznemirjenje in športni užitek. Poleg priložnosti za osvajanje točk za evropsko lestvico, turnir ponuja veliko več kot samo tekmovanje, saj predstavlja platformo za izmenjavo izkušenj in ustvarjanje novih prijateljstev med mladimi tenisači iz različnih držav.

Za Vrsar pa je bila to enkratna priložnost, da se pokaže kot edinstvena teniška destinacija, ki privablja mlade igralce in njihove družine s svojo lepoto, gostoljubnostjo in idealnimi pogoji za treninge in tekmovanja.