V novozgrajenem teniškem centru Petalon v Vrsarju, duh tekmovanja živi polno življenje skozi Perin memorijal. Ob podpori Teniškega kluba Galeb, hotelske družbe Maistra in Turistične skupnosti občine Vrsar, ta mednarodni teniški turnir že vrsto let privablja najbolj talentirane mlade teniške igralce in igralke do 18 let, ki tekmujejo v juniorski kategoriji prve ravni Mednarodne teniške zveze (ITF) ter pridobivajo točke za ITF World Tennis Tour Junior Rankings. Od 9. do 17. marca je bil Vrsar gostitelj več kot 200 mladih tekmovalcev iz več kot 20 držav, ki jim je ponujal najboljše pogoje za tekmovanje, treninge, kakovostno namestitev s športno prehrano in seveda počitek.

Navdušenje je doseglo vrhunec med finalnimi obračuni. V kategoriji dvojic deklet sta Smekalova M. in Tichackova E. iz Češke premagali Bedini V. in Petrillo G. iz Italije s 6/3 6/2, medtem ko sta Maksimović M. iz Srbije in Markovina D. iz Hrvaške slavila proti Doskočili M. iz Češke in Nurlanuly Z. iz Kazahstana s 6/2 6/3 v moški kategoriji.

V posamičnih obračunih sta Elizara Yaneva in Eliska Tichackova odigrali neverjeten dvoboj, kjer je na koncu Yaneva slavila s 3/6 7/5 6/3. Medtem je Andrea De Marchi osvojil naslov zmagovalca v moški kategoriji, premagal Marka Maksimovića s 6/4 6/4.

Impresivni juniorski teniški turnir Perin memorijal je eden od le petnajstih takih turnirjev na svetu, hkrati pa je največji teniški dogodek v Hrvaški. Ta turnir ponuja priložnost vsem ljubiteljem tenisa, da doživijo bodoče zvezde tega športa v akciji. Glede na bogato zgodovino in tradicijo je Perin memorijal izdal mnoge uspešne teniške igralce in igralke. Ta ITF 18 turnir je zadnji korak pred njihovim vstopom v profesionalni tenis in zato je konkurenca močna, teniški dvoboji pa na visoki ravni.