Črna rebula je edinstvena in samosvoja, s svojo pitnostjo, eleganco in sadno-začimbnim karakterjem navduši tako ljubitelje rdečih kot belih vin. Prepriča z mehkimi tanini in poudarjeno sadno-začimbno aromatiko, kjer izstopata sliva in bel poper.

Vino je temne rubinasto rdeče barve z intenzivnimi vijoličastimi odtenki.

Črna rebula se odlično spaja s tradicionalnimi jedmi kot so žlikrofi, siri, gobami, tartufi, divjačino, belim in rdečim mesom.

V Brdih pa je doma tudi rebula, bolj znana sestrična črne rebule, ki je na tem teritoriju prisotna že stoletja. Moderna, ker je neposredna, enostavna in čista. Priljubljena, ker nosi v sebi kulturno izročilo, pridobljeno skozi stoletja zgodovine okusa. Mednarodno nagrajena, ker je najboljša doma v Brdih.

Rebula je mineralno vino s poudarjeno sortnostjo. Ko jo povonjamo, zaznamo sveže sadne arome, ki prikličejo citruse, jabolko, lipo in cedro. Z zorjenjem v sodu pa pridobi kompleksnejše arome in dodatno polnost okusa. Je odlična osnova za peneča vina, lepo pa se znajde tudi kot mirno vino v najrazličnejših interpretacijah enologov.

Rebula se božansko spaja s tipično briško kulinariko, različnimi narezki, ribami, kot so postrv ali brancin, karpačom in morskimi sadeži.