Srečanje je z osrednjim sloganom Energija za prihodnost – služb ne iščemo, mi jih ustvarjamo, zelo aktualno, saj želijo organizatorji na največjem srečanju slovenskih podjetnic ponuditi javnosti premislek tudi o energetskih virih, možnostih in pomenu posameznikove energije pri ustvarjanju pogojev za prihodnost, potencialu za delovna mesta pri ženskih podjetjih ter intelektualni lastnini in podpornem okolju. Pokroviteljstvo dogodka sta prevzela predsednica državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič in minister za gospodarstvo Matjaž Han, nacionalni partner je Spirit Slovenija, sodelovali pa bodo tudi drugi predstavniki inštitucij in gospodarstva.

Zgodbe dvajsetih izjemnih žensk

Svoje poslanstvo bo predstavilo dvajset izjemnih žensk, ki so posebej zaznamovale slovenski prostor s svojo energijo in družbeno angažiranostjo na področju podjetništva, gospodarstva, družbenih dejavnosti, športa in dobrodelnosti. Vsem pa je skupna podjetnost in dejstvo, da so aktivne podjetnice. Njihove navdušujoče zgodbe bodo predstavljene v kratkih video nagovorih, vsaka od njih pa bo tudi na prireditvi. Posebna podpora mreženju bo tudi ureditev dvorane na Gospodarskem razstavišču, v kateri bodo razmeščene okroglih mize, ki omogočajo pogovor in poslovne stike v posebnih terminih, namenjenih barvnemu mreženju.

O razvoju ženskega podjetništva

Poleg najrazličnejših področij in dejavnosti, ki prispevajo k večji učinkovitosti podjetja, boljšemu vodenju, kvalitetnim delovnim odnosom in osebnostni rasti, bo predstavljen tudi projekt ACTIMPACT, ki je letos oblikoval prvo skupino podjetnic, tako začetnic kot tistih z daljšo podjetniško izkušnjo, in opravil,evalvacijo njihovega vpliva na okolje in družbo (impaktizacija). Popoldanski strokovni posvet pa bo namenjen vprašanju razvoja ženskega podjetništva in ustreznemu podpornemu okolju, zaščiti intelektualne lastnine in inovativnosti žensk. Podporno okolje za podjetnice pomembno prispeva k uspešnosti podjetij, ki jih ustanavljajo ženske, dostopnost do semenskega kapitala ali ustreznih posojil pa omogoča njihovo rast in internacionalizacijo. Na njem bodo sodelovali različne poklicne skupine, klubi in  združenja poslovnih žensk - tudi iz sosednjih držav.