Nogometni Maribor se znova veseli. Vijolični so osvojili že trinajsto državno lovoriko in pred konkurenco tako še povečali prednost pri zbiranju laskavih pokalov. Za Maribor je bil to peti naslov prvaka zapovrstjo. Glede na razmerja moči v slovenskem nogometu vse kaže, da se bo pod Pohorjem plesalo tudi v naslednjih sezonah.

Zahović zgradil športno utrdbo

Nogometni klub Maribor je v slovenskem športu vzor vsem športnim kolektivom iz različnih panog, saj je poznan po zgledno urejeni organizacijski strukturi. Vrednost blagovne znamke kluba raste v sorazmerju z uspehi moštva, ki igra vidno vlogo tudi na mednarodnem prizorišču. S serijskim osvajanjem državnih naslovov so Mariborčani doma dobili sloves nepremagljivih, v Evropi pa vsako leto napredujejo. Pot Maribora ni naključna, saj je športna filozofija kluba natančno določena. Športni direktor Zlatko Zahović je v Mariboru zgradil pravo športno utrdbo in si po uspešni karieri nogometaša naredil dobro ime tudi v funkcionarskih vodah. Zahović je prav gotovo idejni oče Maribora iz zadnjih let.

Rekorderju po številu golov za slovensko reprezentanco se je obrestovalo načrtno delo, čeprav ni veliko manjkalo, da bi kmalu po nastopu funkcije leta 2007 zapustil položaj, saj se mu je prva sezona povsem izjalovila. A v klubu je bilo dovolj potrpežljivosti in modrosti, da niso sprejemali naglih odločitev. Zahović danes pooseblja mariborski klub. Vse niti igre drži trdno v rokah. Vedno je korak pred konkurenco, kar vijoličnim omogoča, da so v domači ligi tako dominantni. Dokler bo Zahović športni direktor Maribora, bo klub z dozdajšnjim načinom dela brez večjih težav osvajal prvenstvene krone.

NK Maribor vseslovenski projekt

Ko so Mariborčani v soboto premagali Domžale in si dva kroga pred koncem že prišili novo zvezdico, so na zelenico Ljudskega vrta vdrli navijači in skupaj z igralci bučno proslavili uspeh. Ni skrivnost, da ima Maribor številne oboževalce po vsej državi, dejansko pa je model kluba naravnan kot vseslovenski projekt. V mestu ob Dravi pomembno pozornost posvečajo tudi mladinskemu pogonu, kar je naložba za prihodnost. Politika kluba je v mlajših kategorijah med drugim usmerjena v kupovanje najboljših slovenskih nogometašev, ki jih nato izurijo in prodajo.

Prvo ime moštva je že dolga leta nepopustljivi Brazilec Marcos Tavares, ki se je zavoljo odnosa do klubskega grba že zdavnaj vpisal med legende. Skupaj s soigralci bo že poleti napadel ponovitev lanskega podviga, ko je Maribor nastopal v ligi prvakov. Zahović pravi, da je mariborska realnost bližje evropski ligi kot najelitnejšemu evropskemu klubskemu tekmovanju. Pričakovanja javnosti bodo znova razumljivo visoka. Jim bo Maribor kos tudi v novem tekmovalnem letu?