Grško prvenstvo je bilo prav zaradi navijaškega nasilja v preteklosti dvakrat že prekinjeno, za identičen ukrep pa se je sedaj odločila tudi zmagovalka nedavnih parlamentarnih volitev Siriza, poroča BBC. Vendar pa prepoved ne velja zgolj za prvo grško ligo, temveč tudi za drugo in tretjo.

»Kot so nas obvestili, je nogometno prvenstvo za nedoločen čas prekinjeno. Imamo novo vlado, ki želi izpostaviti tudi problematiko navijaškega nasilja in sprejeti nove zakone, ki se nanašajo na to težavo,« je novinarjem dejal predsednik grškega nogometnega prvenstva Giorgios Borovilos in dodal: »Vlada si nadaljevanja prvenstva želi v najkrajšem možnem času, a da bo temu tako, zahteva takojšnje ukrepe.«

Na sobotni tekmi med grškima nogometnima velikanoma, na kateri je Panathinaikos premagal vodilni Olympiakos z 2:1, so navijači domače ekipe s pirotehničnimi sredstvi prekinjali srečanje, vdrli na igrišče, obmetavali gledalce z različnimi predmeti, policija pa je morala za umiritev razmer uporabiti tudi solzivec. Položaj med obema atenskima kluboma se je še zaostril, potem ko je bil v torek prekinjen sestanek izvršnega vodstva nogometne lige, saj je eden izmed članov Panathinaikosa obtožil nasprotni klub, da ga je član varnostnega osebja pri Olympiakosu fizično napadel.