Kot so zapisali na spletni strani Parme, je bil klub prodan italijanskemu poslovnežu Giampetru Manentiju, ki je zanj plačal simbolični znesek enega evra. Gre za identično vsoto, kot je sicer lanskega decembra za klub odštel rusko-ciprski konglomerat, ki je Parmo odkupil od takrat glavnega delničarja Tommasu Ghirardiju. Po vsega dveh tednih je italijanski prvoligaš ostal tudi brez predsednika, saj je s položaja odstopil Ermir Kodra, nadomestil pa ga bo kar novi lastnik Manenti.

Sprememba lastništva pa ne bo rešila največjih težav kluba, in sicer milijonskih dolgov in neizplačanih obveznosti do nogometašev in klubskega osebja, ki so brez plač že vse od lanskega julija. Zaposleni pri zadnjeuvrščenemu moštvu serie A so že zagrozili z ukrepi, če jim klub do 15. februarja ne bo izplačal denarja.

»Poplačali bomo vse,« je za televizijsko postajo Mediaset obljubil Manenti. »To je bilo turbulentno obdobje za igralce, a po sestanku z njimi sem zadovoljen. Niso prosili za plače, temveč da se reši položaj v klubu. Naša naloga bo, da se držimo rokov tako pri plačevanju davkov kot izplačevanju plač. Potrudili se bomo privabiti italijanska in tuja podjetja. Parma je privlačen klub, mi pa smo zelo motivirani,« je bil optimističen novi prvi mož Parme.

Parma je v 21. krogih italijanskega prvenstva do sedaj zbrala vsega devet točk, povrhu pa jim zaradi neizplačanih plač grozi še odvzem dodatnih dveh.