Bayern je imel v sredo težko delo, saj je že v 17. minuti ostal brez Boatenga, ki je za prekršek v kazenskem prostoru dobil rdeči karton in Schalkeju podaril enajstmetrovko, ki so jo gostje sicer zapravili. V nadaljevanju so Bavarci v 67 minuti povedli z golom Robben, v 72. minuti pa je za končni izid poskrbel Höwedes. Ker Bayernu po izjemnem prvem delu sezone v začetku drugega dela sezone že drugo tekmo zapored ni uspelo zmagati, je Guardiola, ki vsako tekmo zahteva zmago, seveda nezadovoljen in vse bolj nervozen.

Nervozo je pokazal tudi na sredini tekmi. Sprva je skočil v središče pozornosti, ko je ob upravičeno razveljavljenem zadetku Lewandowskega stekel vse do kotne zastavice in ugovarjal stranskemu sodniku, nato pa je šel nekaj sekund kasneje predaleč tudi ob zadetku Robbna, ki ga je proslavil kar skupaj s četrtim sodnikom, ki ga je tudi objel.

Morda se komu to zdi simpatično, a jasno je, da je takšno obnašanje nesprejemljivo in v nasprotju s pravili obnašanja na in ob igrišču. Za takšne poteze je bil že marsikateri trener izključen in poslan na tribuno, Guardiole pa v Nemčiji kljub ponavljajočim »bližnjim srečanjem« z delilci pravice še ni doletela kazen. Nad tem se čudi tudi nekdanji priznani sodnik Urs Meier.

»Guardiola ni le zapustil prostora, kjer se lahko gibajo trenerji, temveč je odšel vse do kotne zastavice. In to vse brez posledic! To je absurdno,« je v svoji kolumni v Bildu zapisal Meier, ki je bil še bolj oster zaradi Špančevega objemanja četrtega sodnika: »S tem Guardiola ni pokazal niti malo spoštovanja. Trener bi moral biti po takšnem obnašanju nemudoma poslan na tribuno.«