Čeprav se je nad Fifo v zadnjem obdobju zbralo kar nekaj črnih oblakov, pa je trenutni predsednik Sepp Blatter še vedno favorit, da na majskih volitvah ponovno dobi večinsko podporo in nov štiriletni mandat, ki bi bil že njegov peti, odkar je leta 1998 sedel na čelo Fife. Zaenkrat so 78-letnemu Švicarju boj za najbolj vplivno funkcijo v športu napovedali štirje protikandidati: nekdanji francoski diplomat Jerome Champagne, jordanski princ Ali Bin Al Hussein, nekdanji francoski nogometaš David Ginola in znani zastopnik številnih nogometašev Mino Raiola, mnogi pa pogrešajo predvsem pravega kandidata, ki bi predstavljal Uefo.

V zadnjih letih je bil do delovanja Fife in njenega predsednika večkrat zelo kritičen predvsem predsednik Uefe Michel Platini, ki je napovedal, da se bodo pri evropski zvezi o morebitni kandidaturi za predsednika Fife odločili na današnjem zasedanju izvršnega odbora. Še pred tem je vrh Uefe k kandidaturi javno pozval kar sam Blatter, ki ima dovolj kritik, zato želi, da se Evropa tudi resno poda na volitve.

Če nimajo dovolj poguma, naj me pustijo pri miru

»Vsi tisti, ki bi se me tako radi znebili, naj pridejo na volitve. Ves čas poslušam kritike na svoj račun, žal pa je treba reči, da prihajajo predvsem iz Nyona, torej Uefe. Toda če nimajo dovolj poguma, da se udeležijo predsedniških volitev Fife, potem naj me pustijo pri miru in pokažejo nekaj spoštovanja. Nogomet je moštveni šport, torej delajmo kot ekipa. Vabim Uefo, predvsem njeno vodstvo, ki me tako ostro napada, pridružite se nam, kajti nogomet je družabna stvar,« je v pogovoru za CNN direkten Blatter.

Uefa ima, tako kot ostali morebitni kandidati, čas za vložitev kandidature do četrtka, torej počasi že lovi zadnji vlak. Blatter bo z zanimanjem spremljal dogajanje v zadnjih dneh pred rokom, a dodaja, da je kljub številnim kritikam povsem pripravljen, da nadaljuje z delom še štiri leta.

»Nemogoče je vsem ustreči in ugajati. Če bi se o meni in Fifi pisalo le pozitivno, to ne bi bilo dobro. Rad imam kritike, a le dokler so poštene in upravičene. Želim nadaljevati z delom, kajti nisem še končal svoje misije v nogometu. V letu 2011 smo začeli s procesom uvajanja reform v nogomet, ta pa še ni končan,« dodaja Blatter.

Platini je sicer v preteklosti že nekajkrat zavrnil možnost, da bi se udeležil letošnjih volitev za predsednika Fife, saj meni, da za to še ni pravi čas, mnogi pa so to označili kot strah pred porazom proti Blatterju. Bo v ogenj poslal vsaj kakšnega od bližnjih sodelavcev?