Namigovanja o odhodu je prejšnji teden podpihnil kar Messi sam, saj je na socialnem omrežju Instagram začel »slediti« nogometnima kluboma Chelsea in Manchester City, kar ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi pred tem »sledil« le Barceloni, sedanjemu klubu, in Newell's Old Boys, klubu svoje mladosti. In ravno Chelsea in Manchester City, za katera igrata Messijeva dobra prijatelja Fabregas in Aguero, naj bi bila glavna snubca, če bi Messi šel drugam.

A zakaj bi sploh želel oditi? Že res, da je Messi v Barceloni tako priljubljen, da bi postal tudi predsednik kluba, če bi se pojavil na volitvah, toda pri katalonskem ponosu v zadnjem času marsikaj škriplje. Messi je trenutno star 27 let in je v najboljšem obdobju za profesionalnega nogometaša, toda Argentinec trenutno ne zbira niti moštvenih lovorik niti zlatih žog. Težave za Messija in Barco so se začele že lani, ko je bila katalonska zasedba ob koncu sezone povsem brez sape. Neprepričljivega trenerja Tata Martina je zamenjal Luis Enrique, a vse bolj je jasno, da je tudi ta nedorasel svoji nalogi.

Messi se je tako znašel v položaju, ko Barceloni grozi, da bo še drugo leto zapored ostala brez lovorik, hkrati pa je že zdaj jasno, da se moštvo pred prihodnjo sezono sploh ne bo moglo izboljšati, saj ima Barca prepoved nakupovanja novih nogometašev in kaj hitro se lahko pripeti še tretja »prazna« sezona. Situacija za Messija je toliko hujša, da lovorike zbira njegov največji rival Cristiano Ronaldo, ki bo novo zlato žogo dobil ravno danes.

A vsaka palica ima dva konca, zato se tu in tam najde junak, ki trdi, da bi morala Messija prodati kar Barcelona. Zlobni jeziki celo trdijo, da je že Guardiola odšel, ko je spoznal, da ne more več kljubovati veličini Messija, kar velja za vse trenerje v zadnjih treh letih. Zadnji takšen primer je bil Ronaldinho, a tedaj je Guardiola imel dovolj poguma, da ga je prodal, na oltar pa postavil Messija. Zdaj na takšen pogum čaka Neymar...