Košarkarji Uniona Olimpije so se dobro zavedali, kaj prinaša obračun proti Partizanu v 17. krogu lige ABA. Ljubljančani so na izziv znali odgovoriti, a jih je na cedilu pustila zbranost v zaključku, ko se je tekma lomila. Bolje so na krizo v zadnjem obdobju znali odgovoriti pri Krki, saj so v dvorani Leona Štuklja ugnali Igokeo. Pereč problem za vodstvo jadranskega tekmovanja pa postaja Levski, ki ni odigral že druge tekme zapored. Vodilni napovedujejo rigorozno kazen.

Močni žvižgi so košarkarje Olimpije v razprodani dvorani Pionir pričakali že ob prvem prihodu na parket kakšne pol ure pred začetkom tekme. Naelektreno vzdušje pa gostov iz Ljubljane ni zmedlo, kljub temu da so v zadnjem obdobju prikazovali slabe igre. Marko Marinović je po dolgem času znova bolj zbrano krmaril zeleno-belo barko in s soigralci tekmo pripeljal v izenačeno končnico, kjer pa si je kapetan Dino Murić privoščil gromozansko napako. Dobro minuto pred koncem je ob zaostanku za točko namreč po storjenem prekršku prejel še tehnično napako zaradi ugovarjanja in Partizanu tlakoval pot do pomembne zmage. Po obračunu je trener Aleš Pipan jezo stresal na delilce pravice, a bi se moral bolj osredotočiti na nezbranost svojih igralcev. Zmaji sedaj za mestom v končnici zaostajajo za dve zmagi, a imajo v boju s Partizanom in Cibono boljšo medsebojno razliko v koših. Ker ima Olimpija vsaj na papirju v prihodnje nekoliko lažji razpored, v Stožicah še ne obupujejo, a jasno je, da si Ljubljančani v nadaljevanju spodrsljajev ne smejo več privoščiti.

Precej lažje so zadihali v Novem mestu, kjer je že močno tulil alarm. Novomeščani so pred obračunom z Igokeo klonili devetkrat v desetih tekmah in so zmago potrebovali kot Sahara vodo. Pritisk je bil zato velik, a so ga košarkarji trenerja Aleksandra Džikića vzdržali. Brez nihanj vseeno ni šlo, saj so gostitelji kmalu po začetku drugega polčasa vodili že s 17 točkami razlike, a so gostje v zadnji četrtini prišli le na minus štiri. »Ni kaj veliko povedati, najvažnejša je zmaga. Tudi na nekaterih drugih tekmah smo igrali dobro, a smo izgubili. Tokrat smo odigrali v redu in zmagali. Prvi polčas je bil za nas fenomenalen, v drugem pa smo se morda nekoliko ustrašili zmage, kar se je poznalo pri naši igri. Upam, da je to začetek neke naše serije. Ne glede na to pa je pomembno, da smo pokazali, da znamo igrati,« je po zmagi olajšano razlagal Aleksandar Džikić.

Drugi izidi: Metalac – Cedevita 56:55 (20:16, 31:22, 45:42, Malešević 22; Pilepić 16), M. Leks – C. zvezda 75:77 (19:14, 33:41, 52:60, Musli 17; Kalinić 19, Blažič 15), Budućnost – Levski neodigrano, že odigrano: Szolniki – MZT 73:76, danes ob 20.30: Zadar – Cibona, vrstni red: C. zvezda 17-0, Budućnost 13-3, Cedevita 11-6, Partizan 10-7, Olimpija 8-9, Cibona 9-7, Metalac 8-9, Krka, M. Leks in Szolnoki 7-10, MZT 6-11, Igokea 5-12, Zadar 7-8, Levski 11-14.