Navijači Manchester Cityja so v sedmih nebesih. V sredo zvečer so namreč prvič v klubski zgodovini slavili zmago na italijanskih tleh, ki je imela izjemen pomen. Angleško moštvo si je namreč na ta način zagotovilo mesto v izločilnih bojih lige prvakov, potem ko je po četrtem krogu v skupini E kazalo, da so praktično v izgubljenem položaju. A nogometaši trenerja Manuela Pellegrinija so najprej na kolena spravili münchenski Bayern, nato pa v Rimu brez morda najboljših dveh posameznikov Sergia Aguera in Yaye Toureja ter branilca Vincenta Kompanyja še Romo. Klub, ki je od prevzema šejka Monsourja leta 2008 v prestope nogometašev vložil nepredstavljive vsote denarja, se je tako izognil sramotnemu izpadu in zdaj sanja, da bo v nadaljevanju evropske sezone igral pomembno vlogo.

»Za vedno se bomo spominjali te noči v večnem mestu,« je po zadnjem sodnikovem žvižgu razlagal eden od 1500 navijačev Manchester Cityja v italijanski prestolnici. Bil je ponosen, saj so nogometaši na zelenici pokazali veliko željo in prelili ogromno znoja za moder dres, ki jim toliko pomeni v življenju. Hkrati pa je ohranil upanje na morebiten uspeh in slavo v ligi prvakov, po katerima vsi tako hrepenijo. Že res, da je City v zadnjih letih zagospodaril v Manchestru in v lanski sezoni znova osvojil naslov angleškega prvaka, a vsi vloženi milijoni šejka Monsoruja bi pravo vrednost dobili samo v enem primeru – osvojitvi lige prvakov.

V ta namen je bil v nekdaj prvo industrializirano mesto na svetu pripeljan tudi Čilenec Manuel Pellegrini, ki se mu je v hladni rimski noči odvalil kamen od srca. Vprašanje namreč je, kako bi vodilni v klubu sprejeli izpad po rednem delu lige prvakov. Potem ko je v preteklosti vodil tudi sloviti madridski Real, si je ime dokončno zgradil z odličnimi predstavami na klopi Malage. Sedaj si želi, da bi se zapisal v zgodovino Manchester Cityja kot prvi strateg, ki je visoko v zrak dvignil pokal za najboljše moštvo v Evropi.

Po velikem uspehu je bil Pellegrini nekoliko jezen na nogometno srenjo. Ni mu namreč všeč odnos, ki ga je njegovo moštvo deležno. »Manchester City si zasluži veliko več spoštovanja, kot mu ga dajejo mediji,« je bentil, nato pa razkril, da je bila glavna sestavina preboja v izločilne boje vera v lastne sposobnosti. Igralcem je namreč pred začetkom obračuna dejal, da so na prvi tekmi proti Romi prikazali najslabšo predstavo v sezoni in da je zdaj pravi čas, da nogometnemu svetu pokažejo pravi obraz. O odsotnih igralcih takrat ni želel govoriti, saj pravi, da ima na voljo kakovostno zasedbo, ki lahko igra dober nogomet ne glede na to, kdo je poškodovan ali odsoten zaradi kartonov. Z besedami, ki so na koncu prišle iz njegovih ust, pa je zagotovo še dodatno razveselil armado navijačev in vodstvo kluba. »Smo močno moštvo, ki zdaj trdno verjame v svoje sposobnosti. Imamo odločnost, imamo značaj in imamo odlične posameznike. Če vse skupaj sestaviš, ugotoviš, da imaš možnost. Možnost osvojiti tisto, kar si vsi skupaj močno želimo.« gte