Nieto je življenje izgubil po končani tekmi med njegovim Tiro Federalom in moštvom Chacarita Juniors v mestu Aimogasta na severozahodu Argentine. Kot je za lokalne medije dejal njegov bratranec, Pablo Nieto, je 33-letnik skupaj s svojo ženo in enoletno hčerko hodil proti svojemu avtu, ko so ga nenadoma obkrožili trije huligani in ga začeli neusmiljeno pretepati.

Nesrečnega nogometaša so huligani udarjali in brcali, nato pa je eden izmed napadalcev pograbil kamen in ga z njim udaril v glavo, zaradi česar je Nieto izgubil zavest. Kot poroča BBC, so igralca v torek operirali, a je dan kasneje zaradi prehudih poškodb preminil.

Lokalni policijski načelnik, Fabian Bordo, je za tamkajšnje medije dejal, da so v povezavi z napadom pridržali tri ljudi, ki so najverjetneje člani zloglasne radikalne navijaške skupine imenovane Barras Bravas, ki nadzorujejo ulice okoli stadionov v številnih argentinskih mestih.

Po podatkih nevladne argentinske organizacije Salvemos el Futbol (Rešimo nogomet, op.p.) so v Argentini letos zabeležili kar trikrat več smrtnih primerov povezanih z nogometnim nasiljem kot leta 2013.