Cristiano Ronaldo in Messi od omenjene trojice že imata lovorike za najboljšega nogometaša leta. Portugalski zvezdnik madridskega Reala je slavil leta 2008 in 2013, Argentinec, prvo ime Barcelone, pa je zlato žogo dobil štirikrat zapored, med letoma 2009 in 2013.

V korist Ronalda gre predvsem 17 golov, ki jih je dosegel v ligi prvakov, z Realom pa je osvojil omenjeno tekmovanje, desetič v zgodovini kluba. Njegov veliki tekmec Messi v letu 2014 ni osvojil ničesar, je pa z Argentino zaigral v finalu svetovnega prvenstva, kjer je z 0:1 izgubil proti Nemčiji. Zvezdnik katalonskega kluba je v letu 2014 popravil še dva mejnika; postal je najboljši strelec španskega prvenstva vseh časov, v ligi prvakov pa je na vrhu strelcev prehitel do zdaj najboljšega Raula.

Neuer, ki zadnja leta blesti v golu münchenskega Bayerna, je na letošnjem svetovnem prvenstvu osvojil prvo mesto z Nemčijo, na domačih tleh pa je z Bavarci končal na vrhu v bundesligi in pokalu. Če bo Nemec osvojil prestižno lovoriko, bo prvi vratar s tem nazivom po Levu Jašinu iz Sovjetske zveze.

Kandidatke za najboljšo nogometašico so Nemka Nadine Kessler, Brazilka Marta in Američanka Abby Wambach.

Fifa je ob tem sporočila še tri imena trenerjev, ki se potegujejo za najboljše v letu 2013. To so Italijan na klopi Reala Carlo Ancelotti, nemški selektor Joachim Löw in argentinski strateg madridskega Atletica Diego Simeone.

Zmagovalce bodo razglasili 12. januarja na slavnosti v Zürichu. Za najboljšega nogometaša bodo glasovali selektorji nacionalnih ekip, kapetani in novinarji.