Sušić, ki je po neuspehu v Izraelu zatrdil, da ne namerava odstopiti, je brez službe ostal po soglasni odločitvi izvršnega odbora nogometne zveze BiH. »Ne vem, kaj naj rečem. Gre za odločitev izvršnega odbora. Sam nisem želel oditi, saj verjamem, da ima reprezentanca še vedno možnosti, da zmaga v naslednjih petih, šestih tekmah in odide na evropsko prvenstvo,« je komentiral 59-letnik, ki je na klopi BiH leta 2009 nasledil legendarnega Miroslava Blaževića.

»Ne nameravam imeti daljšega premora. Že pred časom sem dobil ponudbo za vodenje Azerbajdžana in Galatasaraya, zato bom eno izmed teh ponudb sedaj sprejel. Ne bom hitel, a tudi počival ne bom predolgo,« je za bosansko sedmo silo komentiral Sušić, ki je največji uspeh zabeležil z uvrstitvijo BiH na letošnje svetovno prvenstvo v Braziliji.

Sedaj že nekdanji Sušićevi izbranci so po porazu proti Cipru in Izraelu ter remijih proti Walesu in Belgiji v svoji skupini nahajajo na skromnem predzadnjem mestu. Kdo bo na klopi nasledil nekdanjega nogometaša FK Sarajeva, Paris Saint-Germaina in Crvene zvezde, še ni jasno, kot morebitne kandidate pa bosanski mediji omenjajo Roberta Prosinečkega, Vahida Halilhodžića in Duška Bajevića.