O Josipu Iličiću.

Bil je na seznamu, vendar se je odločil, da ne bo igral za reprezentanco, dokler bom jaz selektor. Klical sem ga dvakrat, mu poslal SMS, pogovarjala pa se nisva. Žal mi je, da se tako odločil. Nikoli nisem nikogar odpisal. Človek sporočilo sprejme tako ali drugače. Nekdo bi moje sporočilo razumel kot spodbudo. Žal mi je, da je Jojo to razumel kot degradacijo. Morda ni kriv on, ampak jaz, ker ga ne znam dovolj motivirati. Moja taktika z nevpoklicem za tekmi oktobra je bila, da bi Iličić šel motiviran na Wembley, zabil gol in rekel: selektor, j... se. S svojo potezo nisem žalil nikogar. Želel sem najboljše za reprezentanco.

O tem, da na seznamu ni Tima Matavža.

To je njegova odločitev. Reprezentančni premor želi izkoristiti, da dvigne pripravljenost v klubu, potem ko je bil lani poškodovan in lovi telesno pripravljenost, da bo v Augsburgu igral več. Če ne želi priti, ne morem narediti nič. Igralce povsem razumem. Slovenija trenutno ne more igrati v drugačnem modelu, ne morem poslati na igrišče treh napadalcev, da so vsi zadovoljni.

O Romanu Bezjaku.

Dobil bi vabilo, a je poškodovan. V klubu igra s pomočjo injekcij.

O tem, da je Balažica nadomestil z Anđelkovićem.

Anđelković igra standardno. Po dolgem času ga želim videti.

O tem, ali sta bila v kombinacijah za tekmo s Kolumbijo mlada napadalca Luka Zahović in Andraž Šporar.

Ne.

O tekmi z Anglijo.

Igrati z Anglijo na kultnem Wembleyju je zame kot trenerja privilegij in čast. Upam, da enako pomeni tudi igralcem. Ker imamo šest točk, gremo v London sproščeni, da odigramo dobro tekmo. V nogometu je tako, da bi bili lahko brez točke. Glede na položaj, v katerem smo, bo to za nas najlažja tekma. Vsaka tekma se začne z 0:0, presenečenja so možna, lahko pa prejmeš tudi sedem golov. Glede na igro bi morali proti Švici visoko izgubiti, Estonijo bi morali premagati, proti Litvi smo gladko zmagali. Če so Angleži pogledali akciji, iz katerih smo dosegli dva gola v Litvi, tudi oni niso povsem mirni. V kolikor bi Angleži dali Estoncem dva takšna gola, kot smo jih mi Litvi, jaz namreč ne bi bil miren. Vse skupaj mora biti za fante praznik, da pokažejo vse, česar so sposobni. Morda bomo imeli po gostovanju v Londonu še kakšno točko več.

O tem, ali nov remi v Angliji, kjer je osvojil točko v vlogi selektorja Makedonije, ne bi bil slab izkupiček.

Ne le nov remi, ampak tudi zmaga ne bi bila slaba. Lahko doživimo visok poraz, lahko pa bomo vsi prijetno presenečeni. To je tekma, v kateri nimamo kaj izgubiti, lahko pa veliko pridobimo s kakšno točko, če imamo veliko znanja, malo športne sreče in dobre obrambe Handanovića. Tudi mi imamo adute, da jih lahko ranimo. Vem, kaj pomeni v ekipo postavljati mlade igralce, ki lahko eksplodirajo, lahko pa gredo v drugo smer.

O tem, da nekateri (Cesar, Brečko) v svojih klubih ne igrajo veliko.

Včasih je bolje, da igrajo, včasih je bolje, da ne igrajo. Če igrajo preveč, so potem utrujeni. Želim, da na akcijo vsi pridejo zdravi.

O Kolumbiji.

To bo pika na i celotnemu letu 2014. Ljudje, ki imajo radi nogomet, bodo prišli pozdravit reprezentanco in gledat nogometaše, ki igrajo v Real Madridu in drugih klubih.

O tem, kateri nogometaši se bodo že iz Londona vrnili v svoje klube.

Novaković in Ljubijankić se bosta vrnila na Japonsko. Takšna je prošnja klubov, ker se borita za obstanek. Za preostalih pet še ne vem.

O remiju Maribora proti Chelseaju.

Čestitke. Iz moralno etičnih razlogov ne bom ocenjeval dela Maribora.