Barcelona je bolje začela tekmo in že v četrti minuti povedla po golu Neymarja. Tudi v nadaljevanju prvega polčasa so bili Katalonci nekoliko boljši tekmec in so imeli tudi nekaj priložnosti za drugi zadetek, ki bi bržkone nagnil tehtnico na njihovo stran, največjo pa je zapravil Lionel Messi, ki iz neposredne bližine ni uspel lepe podaje Luisa Suareza pretvoriti v zadetek. Argentinca, ki bo moral na rekord po številu golov v španskem prvenstvu še nekoliko počakati, je danes španska sedma sila pribila na križ, a ne le zaradi tega spodrsljaja, ko ni uspel premagati Ikerja Casillasa, temveč predvsem, ker je bil v preostanku tekme skoraj neviden in je bil za gol Reala povsem nenevaren, manjkale pa so tudi njegove asistence soigralcem.

Tudi njegov veliki rival na nasprotni strani ni imel ravno sanjskega večera, saj je bil Cristiano Ronaldo tokrat v senci nekaterih soigralcev, je pa kljub temu stadion Santiago Bernabeu zapuščal precej boljše volje kot Messi. Ne le zaradi zmage, temveč tudi zaradi novega zadetka, ki ga je dosegel v 35. minuti, ko je iz enajstmetrovke poskrbel za izenačenje na 1:1, od takrat dalje pa je Real prevzel pobudo in bil v nadaljevanju boljše moštvo na zelenici in zasluženo prišel do zmage, ki sta jo prinesla zadetka Pepeja in Karima Benzemaja v drugem polčasu.

Po tekmi je od zadovoljstva žarel tudi domači strateg, ki je bil ponosen na svoje varovance. »V smislu nogometne filozofije je to ekipa, kakršno si želim. Sledimo sicer isti ideji kot lani, ki ji poskušamo dodati še nekaj izboljšav, in trenutno nam gre zelo dobro. Zadovoljen sem s svojimi igralci in tudi precej ponosen na njih, saj igramo resnično odgovorno in z veliko mero profesionalnosti, česar v svoji trenerski karieri nisem videl prav pogosto. Igrali smo na pravi način, kakor je treba igrati, da premagaš Barcelono, saj gre za močno ekipo, proti kateri je zelo težko igrati,« je po zmagi novinarjem dejal Ancelotti.

Enrique priznal premoč Reala

Obratne volje kot Italijan je bil Luis Enrique, ki je po porazu športno priznal premoč Realu. »Takšni porazi te ne naredijo močnejšega. Iz tokratnega lahko potegnemo zaključek, da obstajajo boljše ekipe od naše, mi pa se moramo lotiti odpravljanja lastnih napak in slabosti. Začeli smo sicer zelo dobro in bi lahko ušli tudi na 2:0, a tudi Real je imel že v prvem polčasu nekaj priložnosti. V nadaljevanju pa smo imeli kar nekaj težav in Real je na koncu zasluženo zmagal,« je po porazu dejal razočarani strateg Barcelone, ki je nekoliko presenetil z uvrstitvijo Suareza v začetno enajsterico, a je po tekmi dejal, da te poteze ne obžaluje.

Na vprašanje novinarjev, kje ga je Barca polomila na tokratnem derbiju, je Enrique odgovoril s hvaljenjem nasprotnika in grajo lastne obrambe: »V zadnji uri tekme si nismo več uspeli priigrati priložnosti, kar je zasluga nasprotne ekipe. Drugi gol smo prejeli po prekinitvi, tretjega pa po lastni napaki. Real nam je povzročal precej težav iz protinapadov, v obrambi pa smo bili premalo močni, kar smo na koncu tudi drago plačali.«