Del Londona je bil včeraj obarvan tudi v vijolično barvo. Navijači Maribora, gostovanja pri Chelseaju se jih je udeležilo okoli 1800, so bili najbolj glasni na začetku tekme. »Mi smo Maribor,« je odmevalo s tribun Stamford Bridgea. Ko so Mariborčani v šesti minuti žogo domiselno s podajami po tleh prenesli z desne na levo stran in je Mitja Viler podal na glavo Damjanu Boharju (streljal je čez gol), so bili bile vijolične glasilke še glasnejše. Toda kasneje se je izkazalo, da je bil to tudi labodji spev slovenskih prvakov na včerajšnji tekmi.

V nadaljevanju je Chelsea prevladoval in bil zelo učinkovit. Le pol ure so modri potrebovali, da so povedli s 3:0. Pri tem se lahko zahvalijo tudi naklonjenosti nizozemske sodniške trojke, ki je dvakrat spregledala prepovedani položaj (ob prvem in tretjem golu), medtem ko je glavni delilec pravice Danny Makkelie hitro pokazal na enajstmetrovko, ko je z roko v kazenskem prostoru igral Aleš Mertelj, kar je bil temelj za drugi gol. Gorenjec je bil eden tistih, ki si jih je Roy Hodgson verjetno najbolj podrobno ogledoval. Angleški selektor je namreč sedel na tribuni in nabiral informacije pred tekmo s Slovenijo, ki ga v Londonu čaka prihodnji teden.

Strokovni štab Maribora je nekoliko presenetil s prvo postavo, glede na moč tekmeca pa niti ne tako zelo. Eden najbolj kreativnih nogometašev Dare Vršič je ostal na klopi, v zvezni liniji pa je zaigral Aleš Mejač. Na tak način so Mariborčani zaprli desni bok (tam je igral še Petar Stojanović), kjer so imeli Londončani manj prostora za prodore. Precej več so jih izvedli po drugi strani, kjer sta bila bolj ofenzivna Mitja Viler in Damjan Bohar. Dva gola sta v prvem polčasu padla po tej strani. Pri prvem je Loic Remy med dvema branilcema Maribora streljal in zadel v bolj oddaljen kot, pri tretjem pa je Eden Hazard, ki se je z desne strani selil na levo, podal Cescu Fabregasu, ta pa Johnu Terryju, ki je ob 501. nastopu za Chelsea povišal na 3:0.

Tekma je bila takrat odločena, Mariborčani pa so lahko začeli razmišljati, kako bi se izognili še višjemu porazu. To jim ni uspelo, kajti Chelsea je v drugem polčasu še naprej polnil mrežo, čeprav so vijolični zaigrali napadalneje – na igrišče je prišel tudi Vršič – in so jim podaje bolje uspevale. Mariborčani so spet dosegli avtogol, tokrat je bil nesrečnež Mitja Viler. Pri zaostanku 0:4 je Agim Ibraimi zapravil enajstmetrovko (zadel je vratnico), na drugi strani pa je bil po prekršku Marka Šulerja iz najstrožje kazni uspešnejši Chelsea. Zadel je Hazard, ki se je v 90. minuti še enkrat vpisal med strelce, postavil je končni izid – 6:0.

Mariborčani po tekmi niso ovinkarili, ampak so poudarili, da je bil tekmec bistveno boljši. »Igrali smo proti kandidatu za evropski naslov in proti najboljšemu tekmecu doslej. Chelsea je bil enostavno boljši in predober za nas. Imeli smo tudi nekaj priložnosti, v nekaterih trenutkih smo bili konkurenčni, toda Chelsea je zasluženo visoko zmagal,« je dejal trener Maribora Ante Šimundža, vratar Jasmin Handanović pa je dodal: »Čim prej je treba analizirati to tekmo in iti naprej, kajti pred nami je državno prvenstvo. Mislim, da s tem ne bo težav. Smo dovolj zreli profesionalci.« Trener Chelseaja Jose Mourinho je dodal: »Ker smo potrebovali točke, ničesar nismo smeli prepustiti naključju. Maribor si zasluži vse čestitke za dosežke v ligi prvakov. Spoštovanje smo jim pokazali tako, da smo igrali na vso moč.«

Nogometna liga prvakov, skupina E: CSKA Moskva – Manchester City 2:2 (0:2, Doumbia 65, Natcho 86/11-m; Agüero 29, Milner 38), Roma – Bayern 1:7 (0:5, Gervinho 66; Robben 9, 30, Götze 24, Lewandowski 25, Müller 38/11-m, Ribery 78, Shaqiri 80), vrstni red: Bayern 9, Roma 4, Manchester City 2, CSKA 1, skupina F: Barcelona – Ajax 3:1 (2:0, Neymar 7, Messi 24, Ramirez 90; El-Ghazi 88), Apoel – PSG 0:1 (0:0, Cavani 87), vrstni red: PSG 7, Barcelona 6, Ajax 2, Apoel 1, skupina G: Chelsea – Maribor 6:0, Schalke – Sporting 4:3 (1:1, Obasi 36, Huntelaar 51, Höwedes 60, Choupo-Moting 93; Nani 16, Adrien Silva 64/11-m, 78 ), vrstni red: Chelsea 7, Schalke 5, Maribor 2, Sporting 1, skupina H: Bate Borisov – Šahtjor Donjeck 0:7 (0:6, Teixeira 11, Luiz Adriano 28/11-m, 36, 40, 44, 82/11-m, Costa 35, ), Porto – Athletic Bilbao 2:1 (1:0, Herrera 45, Quaresma 75; Hierro 58), vrstni red: Porto 7, Šahtjor 5, Bate 3, Athletico 1.