Trener kluba iz Dortmunda Jürgen Klopp po novem neuspehu, proti Kölnu so izgubili prvič po letu 2003, ni skrival ogorčenja nad predstavo svojih varovancev. »Naša igra ni imela nobenega smisla. Imeli smo visoko število neuspešnih podaj, delali pa smo osnovne napake, ki so nam močno škodile. To moramo popraviti. Ne danes ali jutri, temveč takoj,« je po tekmi besnel nogometni strateg. »Prejeti dva gola na vsaki tekmi je porazno. To moramo popraviti, pri tem pa nam nihče ne bo pomagal.«

V pomoč Borussi tokrat nista bila niti Ilkay Gundogan in Marco Reus, ki sta se vrnila po poškodbah. Kozlički so namreč v vodstvo prišli že v prvem polčasu, ko je v 40. minuti zadel Kevin Vogt. Gosti so sicer v 48. minuti prek Cira Immobila izenačili, a ostali brez točke, potem ko je končni izid 2:1 postavil Simon Zoller.

Borussia, po porazu je zdrsnila na 14. mesto, prav veliko časa za dvig forme nima, saj jo že v sredo v ligi prvakov čaka gostovanje pri Galatasarayu, čez dva tedna pa derbi na Allianz Areni proti nemškemu prvaku Bayernu. Slednji ima v prvenstvu pred drugouvrščeno Borussio Mönchengladbach štiri točke prednosti, medtem ko njegova prednost pred Borussio Dortmund po zgolj osmih odigranih krogih znaša že velikanskih 13 točk.