"Rad bi se zahvalil vsem, ki mi največ pomenijo v življenju, pa seveda tudi vsem soigralcem v Liverpoolu, ne samo za lansko sezono, ampak za vsa tri leta in pol, ki sem jih preživel v klubu. Hvala, da ste me opazili, bila so fantastična leta," je nekdanjim soigralcem in vodstvu kluba polaskal nogometaš.

Suarez si nagrado za sezono 2013714 sicer deli z zvezdnikom Reala Cristianom Ronaldom, oba sta v svojih ligah (Urugvajec v angleški premierleague, Portugalec pa v španski primeri division) dosegla po 31 golov. Obstajala je celo možnost, da bi obema nagrado podelili hkrati, na el clasicu 25. oktobra, a je Portugalec zavrnil to možnost.

Nagrado so Suarezu, ki se je poleti iz Liverpoola preselil v Katalonijo, tako predali sinoči v Barceloni. Izročil pa mu jo je nekdanji igralec in trener Liverpoola Kenny Dalglish, ki je imel veliko zaslug za razvoj Urugvajca v izjemnega strelca in ga je leta 2011 tudi pripeljal na Anfield.

(Foto: AP)

"Sijajen igralec je. Užitek ga je bilo opazovati, ko je igral in vesel sem, da sem danes tukaj," je dejal Škot in se nato pošalil: "Pa čeprav imam sicer ta termin rezerviran za golf ..." Na videoposnetku, ki so ga zavrteli pred predajo nagrade, pa se je nekdanjemu soigralcu zahvalil tudi legenda Liverpoola Steven Gerard: "Zaslužiš si to nagrado. Barca je lahko vesela, da te ima, mi pa te bomo pogrešali."