Tekma v Beogradu je veljala za tekmo visokega rizika in čeprav gostujoči navijači niso imeli pravice vstopa na stadion Partizana, so bili strahovi upravičeni in incident je presenetil le redke. Zakuhali so ga albanski navijači, bojda gre za trio iz Skopja, ki so izpred stadiona s kvadrokopterjem na daljinsko vodenje uspeli nad igrišče pripeljati zastavo Velike Albanije, kar je seveda razburilo Srbe na tribunah in pred televizijskimi sprejemniki.

Ko je srbski branilec Stefan Mitrović le uspel ujeti zastavo in jo nato potegnil na tla, je zavrelo tudi na igrišču, saj so albanski nogometaši pritekli do njega in mu jo na grob način odvzeli. V nekaj sekundah so bili na igrišču tudi vse rezervni nogometaši obeh ekip in pričelo se je množično prerivanje, kmalu pa se jim je pridružilo še kar nekaj srbskih navijačev, ki so preskočili ograjo in na igrišču napadli albanske nogometaše. Kljub dokaj hitri umiritvi strasti, poti nazaj takrat ni bilo več in tekma je bila odpovedana, saj Albanci niso želeli niti slišati, da bi se vrnili na igrišče, s katerega so se komaj rešili.

»Bilo je zelo grdo na igrišču, ustrašili smo se za svoja življenja. Začelo se je s tem, ko je Mitrović na grd način ravnal z našo zastavo, mi pa nismo želeli, da bi jo srbski nogometaši raztrgali. Potem se je zakuhalo. Resnično se nismo počutili varno, vse dokler nismo prišli v tunel in našo slačilnico. Štirje albanski nogometaši so bili poškodovani v pretepu na igrišču, zato po tem nismo želeli nadaljevati tekme. Bilo je sicer predvideno, da se tekma igra naprej, a mi na to preprosto nismo mogli pristati,« je za goal.com dogajanje na včerajšnji tekmi opisal nogometaš Splita in rezervist albanske reprezentance Sokol Cikalleshi.

Dogajanje na zelenici in napad na albanske nogometaše najbolje pokaže spodnji video:

Zanimivo, da je na igrišče prišel tudi zloglasni Ivan Bogdanov (na posnetku pri 1:09), vodja navijaške skupine Delije, ki ga je nogometni svet dobro spoznal leta 2010, ko je v Genovi splezal na zaščitno mrežo za golom in poskrbel za prekinitev tekme med Italijo in Srbijo ter bil kasneje obsojen na tri leta zapora, danes pa je očitno že nazaj v svojem elementu. Tokrat sicer ni poskrbel za noben incident, saj je upošteval prošnjo srbskih nogometašev, da se odstrani z zelenice, z nje pa so ga pospremili tudi vojaki.

Albanci dobili nekaj bušk, čeprav so jih ščitili srbski nogometaši

Ravno srbskih huliganov, ki so vdrli na igrišče, so se najbolj prestrašili albanski nogometaši, ki pa so bili po incidentu hvaležni svojim srbskim kolegom, da so jih poskušali na vso moč zaščititi pred napadi besnih navijačev. Cikalleshi je izpostavil branilca Chelseaja in srbskega kapetana Branislava Ivanovića.

»Ko so navijači vdrli na igrišče, so nas srbski nogometaši poskušali zaščititi. Še posebno se je pri mirjenju situacije izkazal Ivanović. Tudi pred tekmo je prišel do nas in nam ob vsem pompu okoli tekme nagovoril z besedami, da naj bomo mirni, saj gre le za nogometno tekmo. Tako je tudi bilo, dokler ni Mitrović potegnil na tla zastave, s tem nas je res vse presenetil,« je še povedal Cikalleshi.

(Foto: Reuters)