Muhasti Balotelli je večino časa svoje kariere v središču pozornosti in na naslovnicah športnih medijev, a žal ne zaradi zadetkov in potez na igrišču. Pogosto so ga tja pripeljale neumnosti, ki jih je počel, z nezrelim odnosom pa se je prikrajšal za marsikatero minuto na nogometnem igrišču. Imel je kar precej težav s trenerji in tudi soigralci pri vseh klubih, kjer je do sedaj igral – Interju, Manchester Cityju, Milanu in sedaj Liverpoolu. Čeprav je v zadnjem obdobju dajal vtis, da je končno odrasel, saj je pokazal nekoliko več zrelosti na in izven igrišča, pa v Liverpoolu še vedno čakajo, da se jim poletna investicija začne vračati, saj je Italijan na dosedanjih osmih tekmah v rdečem dresu pokazal bore malo, dosegel pa le en zadetek.

Roberto Mancini, ki je Balotellija treniral pri Interju in Cityju in je z njim še vedno v stiku, pravi, da je Liverpool za »Supermaria« zadnja priložnost, da se izkaže ne veliki sceni in upraviči visoka pričakovanja, tega pa naj bi se tudi sam dobro zavedal.

»Mario je dober fant in pogosto sem v stiku z njim prek SMS sporočil. Zelo dobro se zaveda, da je Liverpool verjetno njegova zadnja priložnost, da pokaže, česa je sposoben na igrišču. To je resnično njegova zadnja možnost, a le on sam si lahko sedaj pomaga. Dejal mi je, da si želi in da mora doseči več golov za Liverpool, preden bo prepozno,« je za angleške medije povedal Mancini.

Balotelli je edini zadetek za Liverpool doslej dosegel na prvi tekmi skupinskega dela lige prvakov proti Ludogorcu, na ostalih sedmih pa je pustil prej slab kot dober vtis. Zaradi reprezentančnega premora in košarice Conteja ima sedaj nekaj prostih dni, ki jih bo skušal izkoristiti za dvig forme, naslednjo priložnost za dokazovanje in utišanje kritikov pa bo imel 19. oktobra, ko bo Liverpool gostoval v Londonu pri zadnjeuvrščenem QPR.