V petek je Zlatan Ibrahimović praznoval 33. rojstni dan, zjutraj pa sta ga zbudila sinova Maximilian in Vincent, ko sta mu za budnico zapela Vse najboljše za te. Trenutki, kot je bil ta, v vsakem staršu vzbudijo neizmerna čustva in tudi »mačo« Ibra ni izjema. V pogovoru za The Guardian je povedal, da želi biti vzoren oče in pravi družinski človek, zato ni presenetljivo, da se vse bolj poigrava tudi z mislimi o upokojitvi, ki pa se je za razliko od marsikaterega športnika celo veseli.

»Konca kariere se že veselim, kajti ko si profesionalen nogometaš in velik del svoje kariere preživiš na gostovanjih in v hotelih, zamudiš veliko drugih stvari. Moj najstarejši sin je star že 8 let, mlajši pa 6, in ne morem ravno reči, da sem bil z njima vsak dan v njunih življenjih. Želim si biti družinski človek, kariero pa zaključiti, ko sem še na vrhuncu. Ko grem na tekme, predstavljam klub ali državo, toda doma sem 100-odstotno družinska oseba. Po upokojitvi bom sicer moral najti neko primerno zamenjavo, ki bo nadomestila vznemirjenje ob igranju tekem, toda počakajmo do takrat. Še vedno sem se znašel in tudi takrat se bom,« je v pogovoru za angleški časnik povedal Ibrahimović, ki je denimo razkril tudi, da sinovoma prepoveduje, da ga kličeta Zlatan, temveč ga morata klicati »pappa«.

Švedski reprezentant je v uspešni karieri osvajal državne naslove z Ajaxom, Juventusom, Interjem, Barcelono, Milanom in lani s PSG, manjka pa mu pika na i – zmaga v ligi prvakov, česar se dobro zaveda in to tudi obžaluje: »Osvojil sem že 23 klubskih lovorik, manjka pa mi liga prvakov. Pri PSG se trudimo, da bi jo osvojili, a tudi če nam ne uspe, je že teh 23 lovorik nekaj izjemnega, glede na to, iz kje sem začel.«