Keane, ki trenutno dela kot pomočnik irskega selektorja in trenerja Aston Ville, je v avtobiografiji The Second Half oziroma Drugi polčas razkril tudi vzrok odhoda iz Uniteda leta 2005, kritizira pa tudi Ria Ferdinanda, ki ni opravil dopinškega testa.

Triinštiridesetletnik v knjigi razkrije, da se je leta 1998 na turneji v Hong Kongu stepel z Schmeichelom, vzrok za pretep je bil tudi alkoholne narave.

"Bilo je nekaj napetosti med nami, zaradi nogometa. Peter se je drl na igralce in včasih sem imel občutek, da želi množici zavpiti: 'Glejte me.' Verjetno je to počel zaradi zbranosti preostalih igralcev, toda jaz sem čutil, da to počne prepogosto. Rekel je, da nas ima dovolj. In jaz sem rekel prav, zato sva se stepla. Imel sem občutek, da pretep traja 10 minut. Bilo je veliko hrupa; Peter je velik mož. Naslednje jutro sem se zbudil, komaj sem se spomnil pretepa. Moja roka je bila zatečena. Nicky Butt je sodil dvoboj, Peter me je zgrabil, jaz pa sem ga zadel z glavo," opisuje Keane, ki še zapiše, da je Danec na novinarskih konferencah razlagal, da je za modrico kriv trk s soigralčevim komolcem na treningu.

Irec je United zapustil novembra 2005 po številnih verbalnih napadih na soigralce. Po sestanku s takratnim trenerjem Alexom Fergusonom je vedel, da je njegove zgodbe z rdečimi vragi konec. "Vprašal sem ga, ali lahko igram za koga drugega. Odvrnil mi je, da lahko, zato sem mu dejal, da se grem pripravit na odhod."

Iz Uniteda se je preselil v Celtic, junija 2006 pa je nogometne čevlje dokončno postavil v kot in se nemudoma podal v trenerske vode, kjer pa se še ni dokazal.