Ronaldo je januarja prekinil vladavino Lionela Messija in po štirih zaporednih zlatih žogah za Argentinca tudi sam prejel laskavo priznanje za najboljšega nogometaša. Takrat je na podelitvi izjavil, da se želi čez leto dni znova znajti na istem mestu in še tretjič v karieri prejeti zlato žogo. Čeprav se leto 2014 še ni izteklo, pa je že jasno, da ima Portugalec zelo dobre možnosti, da se mu želja uresniči.

Ob koncu lanske sezone je Real uspel desetič v zgodovini zmagati v ligi prvakov, Ronaldo pa je postavil rekord s kar 17 zadetki v tem tekmovanju v eni sezoni. Sledil je mundial v Braziliji, kamor je Ronaldo odpotoval s poškodbo, zato se tam ni odrezal najbolje in razočaran je s soigralci domov odpotoval že po prvem delu prvenstva. A razočaranje je pozabljeno, kajti v novo sezono je z Realom vstopil na izjemen način, saj dosega zadetke kot po tekočem traku in obeta se mu celo rekordna sezona po številu doseženih golov. Na zadnjih petih tekmah kraljevega kluba je Ronaldo zadel 12-krat, od tega je trikrat dosegel vsaj tri gole. V dresu Rela se je včeraj, ko je madridski klub s 5:0 ugnal Athletic, veselil že 22. hat-tricka v španskem prvenstvu, s čimer je izenačil rekord legendarnih Alfreda di Stefana in Telma Zarre, sedaj pa je le vprašanje časa, kdaj se bo sam znašel na prvem mestu.

Na 11 tekmah v novi sezoni se je Portugalec veselil že kar 17 golov, zato ni presenetljivo, da se v Madridu vse glasneje govori o novi zlati žogi, navijači kraljevega kluba pa so med včerajšnjo tekmo razvili tudi velik transparent, ki namiguje, da se mu nagrada tudi letos ne more izmuzniti iz rok.

Da si jo nedvomno zasluži, se strinja tudi trener Reala Carlo Ancelotti, ki je pred dnevi dejal, da še ni treniral bolj kompletnega igralca, kot je Cristiano Ronaldo. »Mislim, da tudi letos ni nobenega dvoma, da bi moral zlato žogo dobiti Ronaldo,« je po včerajšnji zmagi dejal Ancelotii, enakega mnenja pa je bil sinoči tudi Ronaldov soigralec Karim Benzema: »Glede na leto, kakršnega ima za seboj Ronaldo, si povsem zasluži še eno zlato žogo.«