Kaj porečete po superpokalni zmagi?

Tekma je pokazala naš karakter. Ko smo bili že v veliki zagati, smo se pobrali. Nismo razpadli, temveč smo stopili skupaj, kar je pomembno dejanje pred sezono, ki je pred nami. Na koncu smo se zavedali, da nas bo do uspeha pripeljal dober skok v obrambi. Čeprav so bili v tej prvini čez celoten obračun boljši od nas, smo se zbrali v najbolj pomembnem trenutku in prišli do uspeha.

Kaj je šlo narobe ob koncu tretje in začetku četrte četrtine?

Komunikacija med igralci na parketu ni bila najboljša. Enostavno nismo izvajali tistega, kar je od nas zahteval Džikić. Tu sam nosim precej krivde, saj sem organizator igre in v tistih minutah nisem povezal moštva.

Kako težko se je bilo vrniti po zaostanku desetih točk?

Precej. Še enkrat bi poudaril, da je do izraza prišel naš karakter. Vedeli smo, kaj moramo narediti. Ko je bilo najbolj pomembno, smo zadeli mete in ustavili poti do našega koša.

Prikazali ste odlično predstavo in bili s 23 točkami najbolj zaslužni za zmago Krke.

Zahvala gre mojim soigralcem. Omogočili so mi veliko prostora, da sem lahko ustvarjal, kot znam najbolje. Izkoriščal sem priložnosti, ki so se mi ponujale.

Dolgo časa ste bili odstotni. Ste se veselili te tekme?

Veselim se vsake tekme. Vsakič, ko stopim na parket, želim biti boljši. To me žene naprej. Želim napredovati iz dneva v dan. Toda ne gre samo zame. Tisti, ki bo na določenem obračunu najbolj razpoložen, bo dobil največ žog. To je bistvo moštvene košarke.

Kako težko vam je bilo zadnje mesece?

Zelo težko. Prišli so dnevi, ko sem povsem izgubil motivacijo in sem želel biti le doma. Ni mi bilo do treningov, do ničesar. Velika zahvala gre Tomažu Brincu, našemu trenerju za fizično pripravo. Odlično je skrbel zame. Precej sem ojačal trebušne mišice in noge, tako da sem danes veliko bolje pripravljen, kot sem bil ob istem času lani.

Je s kolenom sedaj vse v redu?

Za zdaj da. V bistvu je noga, ki sem jo imel poškodovano, sedaj močnejša od druge.

Kaj pričakujete v novi sezoni?

Podobne tekme, ko je bil tokratna. Vemo, da nimamo najbolj talentiranega moštva, a nam nihče ne more vzeti pravice do boja. Igrali bomo proti boljšim moštvom, a bodo to morala dokazati na parketu. Nikomur ne bomo vnaprej podarili ničesar.