Liverpool je Suareza Barceloni prodal za 70 milijonov funtov, nato pa krenil po nakupih. Rodgers je poleti uspel kupiti kar 9 okrepitev, a nobena ni bila prav odmevna. Čeprav ni bil najdražji, pa je največ pozornosti prav gotovo pritegnil Mario Balotelli. Italijana čaka morda celo najtežja naloga od vseh novincev, saj mora poskušati zapolniti veliko vrzel, ki je nastala z odhodom Suareza, lani z naskokom najboljšega nogometaša na Otoku.

A prve tekme so pokazale, da je »Supermario« daleč od ravni Suareza, saj je v petih nastopih dosegel le en zadetek, tudi sicer pa je bil v igri precej manj opazen od Urugvajca. Ker gre za drugačen tip napadalca, se je nekoliko spremenila tudi igra Liverpoola, ki se prav tako še privaja na spremembe, trener Brendan Rodgers pa se nadeja, da bo Balotelli le uspel unovčiti svoj velik potencial in da bo krenil po Suarezovih stopinjah.

Tudi Balotelli ima potencial, da postane najboljši

»Tudi Suarez se je šele pri nas razvil. Ko je prišel v Liverpool, še ni bil napadalec svetovne klase, ko pa je letos poleti odšel v Barcelono, je že bil med najboljšimi na svetu. To mu je uspelo, ker je bil konsistenten pri doseganju zadetkov in je svojo igro vseskozi vzdrževal na visokem nivoju. Biti igralec svetovne klase pomeni, da konsistentno igraš na najvišjem nivoju, saj le tako lahko postaneš najboljši. Mislim, da ima tudi Balotelli potencial, da postane napadalec svetovne klase,« pravi Rodgers in dodaja, da se omenjenih igralcev ne da primerjati.

»Bomo videli, kako se bo Mario odrezal dolgoročno, a je drugačen igralec kot Suarez. Je pa prišel k nam kot v mednarodnem merilu že uveljavljen napadalec, ki ima za 24 let že veliko izkušenj in ki je brez dvoma zelo talentiran. Glavna stvar pri njem je, da mora poskusiti svojo kvaliteto vselej pokazati na igrišču in to na vsaki tekmi, le tako se lahko dvigne na tisti najvišji nivo,« je o Balotelliju še dodal Rodgers, ki bo tudi jutri veliko pričakoval od Italijana, ko bo Liverpool v mestnem derbiju gostil Everton, zaradi odsotnosti poškodovanega Daniela Sturridga pa bo Mario znova glavno orožje rdečih.

Balotelli si je pred odmevno tekmo z mestnimi rivali spremenil pričesko, če mu bo prinesla srečo, pa bomo izvedeli jutri.

(Foto: Twitter / Liverpool FC @LFC)