Barcelona sinoči za dosego četrte prvenstvene zmage ni imela prav veliko dela z Levantejem, čeprav so se domači do 34. minute dobro upirali, njihov obrambni zid pa je naposled le prebila zvezdniška naveza Messi-Neymar. Argentinec je še za tretji zaporedni prvenstveni gol Barcelone lepo podal Brazilcu, s katerim v lanski sezoni ni niti približno tako uspešno sodeloval, kot jima to uspeva v zadnjih tednih. Kmalu zatem so možnosti domačih za kakšno točko postale še precej manjše, ko so ostali le z 10 igralci, saj je bil po prekršku nad Messijem v kazenskem prostoru nekoliko prestrogo izključen Vyntra. Messi ni upošteval nepisanega pravila in je sam izvedel kazenski udarec, žogo pa je z močnim strelom poslal mimo vrat.

A kljub 10. zgrešeni enajstmetrovki Messija v dresu Barcelone so gostje še pred odmorom povišali svojo prednost, za izjemen zadetek je v 44. minuti poskrbel Rakitić. Hrvat je z močnim udarcem z 20 metrov žogo neubranljivo poslal za hrbet vratarja Levanteja, zadetka pa je bil še posebno vesel, ker je bil to njegov prvi v dresu Barcelone.

V drugem polčasu so Katalonci zadeli še trikrat, najprej je po lepi podaji Messija zadel Sandro Rodriguez, ki je v 51. minuti zamenjal lažje poškodovanega Neymarja, za 4:0 je bil zaslužen Pedro, končni izid pa je v 77. minuti po veliki napaki vratarja Jesusa Fernandeza postavil Messi.

Z zmago je Barcelona ostala edino moštvo s 100-odstotnim izkupičkom po štirih krogih, predvsem pa je ohranila veliko prednost pred verjetno edinim pravim konkurentom za naslov prvaka, madridskim Realom, ki zaostaja 6 točk. Aktualni prvak Atletico je v novo sezono vstopil dokaj neprepričljivo in je v soboto ponovno ostal brez zmage, ko je doma le remiziral s Celto (2:2), na lestvici pa sedaj za Barco zaostaja 4 točke.

Rakitić: Ne zanimajo nas drugi rezultati

A z dogajanjem pri drugih klubih se v taboru Barcelone ne želijo preveč obremenjevati, saj je tudi njihova igra še daleč od želene ravni, zato se posvečajo le svojim tekmam. »Ne zanima nas, kakšne rezultate dosegajo naši rivali. Posvečamo se le svoji igri in tekmam. Smo zelo zadovoljni s tem, kako smo začeli sezono, a nas čaka še precej trdega dela,« je za AS po zmagi povedal Rakitić.

Hrvat je bil zelo vesel svojega prvenca v dresu Barcelone: »Vedno nestrpno pričakuješ prvi zadetek. Hvala bogu, se je pri Barceloni vse dobro izteklo in sem ga dosegel dokaj kmalu. V slačilnici so me nekateri soigralci že zbadali okoli tega, zato sem si še toliko bolj želel zatresti mrežo. A bolj pomembno od mojega gola je vendarle to, da pomagam svoji ekipi. Vedeli smo, da se lahko na gostovanju v Levanteju stvari tudi zakomplicirajo, zato je zelo pomembno, da smo tu zmagali,« je še dodal Rakitić.