Prvi zadetek na dvoboju na stadionu Etihad so gledalci videli šele v drugem polčasu, vodstva pa so se veselili gostje. Ti so po izključitvi domačega branilca Pabla Zabalete v 66. minuti izkoristili terensko premoč in v 71. minuti povedli prek nemškega reprezentanta Andrea Schürrleja.

Igro domačega moštva je uspel preroditi šele Frank Lampard. Nekdanji angleški reprezentant, ki je konec lanske sezone zapustil Chelsea, je v igro prišel namesto Martina Demichelisa v 78. minuti, le sedem minut kasneje pa z natančnim s strelom v vratarjev desni kot postavil končni izid.

»Ni mi bilo lahko, a bilo bi neprofesionalno, če bi prišel na igrišče in svojega dela ne bi opravil tako, kot je treba. Seveda sem zadovoljen, da je ekipa iztržila remi, vendar pa nisem pričakoval, da bom nastopil in zadel. Ves dan je bil zame zelo čustven. Od navijačev Chelseaja se nisem želel posloviti na takšen način. Ko sem se danes zjutraj zbudil, nisem vedel, kaj hočem od dneva, zato sem vesel, da je mimo,« je po tekmi za BBC dejal Lampard, ki izenačujočega zadetka ni želel proslaviti.

Rdeči vragi zmago že imeli v žepu, a na koncu vseeno izgubili

Nov spodrsljaj si je danes privoščil Manchester United, ki je gostoval pri ekipi Leicestra. Rdeči vragi so bili na dobri poti, da dosežejo svojo drugo prvenstveno zmago v sezoni, saj so vodili že s 3:1, vendar pa so domači nogometaši uprizorili neverjeten preobrat in tekmo dobili s 5:3.

Za rdeče vrage so zadeli Robin van Persie v 13., Angel di Maria v 16., in Ander Herrera v 57. minuti, medtem ko so bili pri Leicestru uspešni Leonard Uloa (13.,83./11-m), David Nugent (62./11-m), Esteban Cambiasso (64.) in Jamie Vardy 79.

»Kazalo je, da imamo tekmo pod nadzorom, zato mi ni jasno, kako smo lahko izgubili. Leicester je na prejšnjih srečanjih dokazal, da so dobra ekipa, a ko je izid 3:1, si poraza ne moreš privoščiti. A to je nogomet, kjer je mogoče prav vse. V svoji dolgi karieri sem nekaj podobno doživel že pri Barceloni, zato je težko verjeti, da se je znova ponovilo. Kaj se je zgodilo mojim igralcem? Saj ste videli, a posameznikov ne želim osebno kritizirati. Ekipa ni zadržala posesti, kar je bila naša največja napaka,« je po tekmi za Sky Sports ocenil trener Uniteda Louis van Gaal.

Po petih odigranih krogih je Chelsea s trinajstimi osvojenimi točkami zadržal vodilno pozicijo, drugo mesto zaseda Southampton s tremi točkami manj, prav toliko pa jih je zbrala tudi tretjeuvrščena Aston Villa. Londonski Arsenal je z devetimi točkami četrti, Manchester City s točko manj šesti, enajsti je Liverpool (šest točk), mesto za njim pa z vsega petimi osvojenimi točkami zaseda Manchester United.