Tonev se je za prestop na glasgowski Parkhead odločil po pogovoru z rojakom Stilijanom Petrovom. "Zame je igranje za Celtic nekaj neverjetnega in res sem vesel. Komaj čakam, da srečam nove soigralce in da začnem igrati za klub. O Celticu vem vse, v Bolgariji vsak pozna Celtic," je še povedal nogometaš.

Pri Aston Villi so se za 15-kratnega bolgarskega reprezentanta odločili lani, ko ga je Paul Lambert pripeljal iz poljskega Lech Poznanja. Nogometaš, ki se je pred tem boril z levkemijo, pa ni upravičil pričakovanj angleškega premierligaša.

Manager Celtica Ronny Deila pa je prepričan, da Tonev lahko pokaže precej več, kot je v Angliji. "Aleksander je zelo hiter in nevarno strelja z obema nogama. Za Lech Poznan je dosegel številne gole in mislim, da pri nas lahko še napreduje."

Priložnosti za Toneva bo precej. Že v sredo škotski prvaki potujejo v Perth, kjer jih čaka St. Johnstone. V Glasgowu vsi pričakujejo zmago, ki bo prvi kamenček v mozaiku do četrtega zaporednega naslova državnih prvakov. V natrpanem urniku Škote pred gostovanjem v Mariboru v soboto čaka še domača tekma z Dundee Unitedom.

"V prihodnjih tednih bo zelo trdo in napeto. Čaka nas oster ritem in vsak dan se trudimo, da v igri napredujemo," je pred prvo tekmo v prvenstvu dejal Deila.

Škoti so pri tem popolnoma osredotočeni na svoje nasprotnike, še vedno pa spremljajo tudi dogodke okrog Legie iz Varšave, ki je izločila Celtic v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov, nato pa je Celtic administrativno napredoval za zeleno mizo, saj je za Legio v 88. minuti zaigral Bartosz Bereszynski, ki pa ni imel pravice nastopa.

Poljski prvaki, ki so tekmi s Celticom dobili z 2:0 in 4:1, so že napovedali pritožbo na mednarodnem športnem razsodišču v Lozani, kar naj bi se zgodilo danes. Pri Legii so mnenja, da še vedo imajo možnosti, saj poudarjajo, da je kazen prestroga in nesorazmerna.