V prvem polčasu so imeli nekoliko več od igre Argentinci, ki so že v osmi minuti povedli z 1:0, ko se je na robu kazenskega prostora odlično znašel Higuain in z volejem uspel premagati Courtoisa. Argentina je v prvih 45 minutah uspela povsem ustaviti Belgijce v napadu, saj so slednji v prvem polčasu sprožili le dva omembe vredna, a nenatančna strela, na drugi strani pa so bili gavči celo blizu drugemu golu, ko je Messi v 40. minuti s prostega strela s 16 metrov streljal za las prek vrat.

Argentinci, ki že nekaj časa pogrešajo poškodovanega napadalca Agüera, so danes ostali še brez drugega pomembnega igralca, saj se je v prvem polčasu poškodoval Di Maria, ki je moral zaradi poškodbe stegenske mišice z igrišča že v 33. minuti, njegovi morebitni nadaljnji nastopi na mundialu pa so pod velikim vprašajem.

Drugi polčas so bolje začeli Argentinci, ki so v prvih 10 minutah konkretno prevladovali na igrišču, vrhunec njihove premoči pa je bila lepa priložnost Higuaina v 55. minuti, ko je neoviran prišel do strela v kazenskem prostoru, a je Belgijce rešila prečka.

V 60. minuti je belgijski selektor Wilmots napravil dvojno zamenjavo, v igro je poslal Lukakuja in Mertensa ter tako vse stavil v napad in lov za vsaj izenačenjem. Že po nekaj sekundah so Belgijci prišli do prve priložnosti v drugem polčasu, ko je nevarno z glavo streljal Fellaini, a ni zadel okvira vrat, vsekakor pa je napovedal zanimiv zaključek tekme.

V zadnji tretjini tekme so Belgijci res prevzeli pobudo in stiskali obroč okoli kazenskega prostora Argentine, a so imeli velike težave pri iskanju načina, kako bi prišli tudi do strela. Pravo priložnost za zadetek so dočakali šele v 95. minuti, ko je Witsel streljal prek vrat in še zadnje upanje na preobrat in polfinale je splavalo po vodi. Argentina je v zadnjem delu igre predvsem skrbela za branjenje svojih vrat, je pa Messi v 94. minuti prišel do izjemne priložnosti, ko se je po proti napadu sam znašel pred Couroisem, a ga ni uspel premagati in je tako zamudil priložnost, da bi prvič v tej sezoni premagal Belgijca, s katerim se je soočil že sedmič v zadnjem letu dni. A po zmagi in napredovanju v polfinale je bila to zagotovo njegova zadnja skrb.

Argentina se bo v polfinalu pomerila z zmagovalcem večerne tekme med Nizozemsko in Kostariko.


Argentina – Belgija 1:0 (1:0)


Strelec: Higuain 8.



Postavi:


Argentina: Romero, Demichelis, Zabaleta, Garay, Basanta, Mascherano, Biglia, Di Maria (Perez 33.), Messi, Higuain (Gago 81.), Lavezzi (Palacio 71.)


Belgija: Courtois, Kompany, Van Buyten, Vertonghen, Alderweireld, Fellaini, Witsel, Hazard (Chadli 75.), De Bruyne, Mirallas (Mertens 59.), Origi (Lukaku 59.)