Prav napadalec Monaca ima največ zaslug, da se je njegova Kolumbija prebila v četrtfinale mundiala. Dvaindvajsetletnik je sinoči z dvema goloma sam potopil nemočne Urugvajce, s petimi doseženimi zadetki pa tudi zaseda vrh lestvice najboljših strelcev v Braziliji.

Ob tako izvrstnih predstavah in izjemni formi je jasno, da si ga bo poleti želel marsikateri nogometni velikan, česar se zaveda tudi Rodriguez. Nogometaš ne skriva želje, da bi se nekoč preizkusil v Španiji..

»Z veseljem bi igral v Španiji. S tem bi se mi uresničile sanje. Tam je najboljša liga in se tudi igra najboljši nogomet. Vendar pa bi raje igral za Real Madrid kot Barcelono,« je po tekmi novinarju španskega radia Cope obrazložil nogometaš.

A kot ugotavlja španski časnik Marca, imata oba španska velikana le malo možnosti, da obetavnega mladeniča v kratkem zvabita v svoje vrste. Eden izmed razlogov je tudi ta, da se je Rodriguez Monacu pridružil pred komaj letom dni, klub pa je zanj takrat Portu plačal kar 45 milijonov evrov.