V etnično razdeljeni Bosni in Hercegovini so v času velike nogometne evforije znova prišle na površje nacionalno-politične napetosti. V krajih z večinskim hrvaškim prebivalstvom, Mostarju, Kiseljaku in Livnu, so privrženci "ognjenih" po tekmah hrvaške selekcije v Braziliji zažgali več zastav Federacije BiH ter vojaške zastave Armade BiH. Incidenti so se znašli pod drobnogledom državnega tožilstva, ki je sprožilo preiskavo zaradi "obstoja elementov kaznivega dejanja izzivanja in spodbujanje rasne, nacionalne, verske in druge neenakopravnosti, sovraštva in nestrpnosti".

Po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hine bo državno tožilstvo zahtevalo prijetje vseh storilcev teh dejanj ter njihovo najstrožje kaznovanje, obenem pa so napovedali, da bodo sprožili vse potrebne ukrepe, da bi preprečili podobna dejanja.

Tamkajšnji mediji pa so tudi poročali o incidentu, v katerem so bili žrtve hrvaški navijači. V Fojnici, kjer živi večinsko bošnjaško prebivalstvo, so menda pretepli štiri mladoletnike, ki so bili oblečeni v majice hrvaške nogometne reprezentance. Po navedbah medijev so zamaskirani storilci v štiri dečke metali kamne ter se jih nato lotili še s pestmi, palicami in nogami.