Več deset tisoč navijačev Mehike, ki so dopotovali na sever Brazilije in vsi niso mogli na stadion, saj niso imeli vstopnic, je rajalo dolgo v noč, medtem ko Brazilci niso mogli skriti razočaranja. Potem ko je Mehika pred dvema letoma v finalu olimpijskega turnirja v Londonu premagala Brazilijo in jo tako prikrajšala za edino nogometno lovoriko, ki ji še manjka, je bil včeraj glavni krivec za nov brazilski neuspeh 28-letni mehiški vratar Guillermo Ochoa, ki nosi številko 13. Čeprav je trenutno uradno brezposeln, mu selektor Miguel Herrera neizmerno zaupa, potem ko je letos z Ajacciom izpadel iz prve francoske lige in se mu je iztekla pogodba s klubom s Korzike. Po sinočnji predstavi bo mehiška hobotnica izbirala novega delodajalca, postavljala pogoje in skrbela za glamur, saj so njegove spremljevalke mehiške manekenke, igralke ali pevke.

Ochoa je bil nerešljiva uganka za Brazilce, ki se jim je v napadu zelo poznala odsotnost Hulka, ki si je na treningu poškodoval stegensko mišico. Zlasti za prvega zvezdnika Brazilije Neymarja je bil Ochoa nočna mora, saj je z izjemnim predvidevanjem, postavljanjem in refleksi ukrotil vse njegove strele, čeprav so bili izvedeni brezhibno. Ochoa je bil zmagovalec dvoboja tudi, ko so se pred njim znašli trije Brazilci. Gostitelji so prepričani, da so bili v finišu oškodovani za enajstmetrovko po prekršku nad Marcelom, ker je Brazilija na lahek način prišla do enajstmetrovke proti Hrvaški. »Tekma z veliko ritma. Naredili smo vse, kar je bilo v naši moči. Remi je pravičen izid. Odslej moramo biti previdnejši,« je povedal Brazilec Luiz Gustavo. »Zelo dobra predstava proti tekmecu iz najvišjega kakovostnega razreda. Nisem zaskrbljen, saj izid ni slab. Prepričan sem o napredovanju Brazilije. Kakšen drug dan bi bili bolj učinkoviti,« je menil selektor Brazilije Luiz Felipe Scolari.

Tudi Mehičani se še zdaleč niso le branili pod poveljstvom izkušenega Rafa Marqueza, ki ni le šef obrambe, saj jo tudi gradi, ampak so ob fantastični podpori s tribun tudi veliko napadali. Z zmago proti Kamerunu in remijem proti Braziliji so le utrdili sloves ekipe, ki na velikih turnirjih po tradiciji igra dobro, čeprav so se letos komaj uvrstili na prvenstvo šele skozi dodatne kvalifikacije in vmes kot po tekočem traku menjavali selektorje. Siloviti streli bojevitih Mehičanov so bili večji del tekme za malenkost nenatančni, dvakrat pa se je izkazal brazilski vratar Julio Cezar. »Nobenega dvoma ni, da je bila to najboljša tekma moje kariere. Po tekmi si bom vzel čas za uživanje s prijatelji in družino. Najtežji trenutek tekme je bil strel Neymarja z glavo. Ponosen sem na naš pogumen pristop, saj se nismo ustrašili tekmeca in smo osvojili veliko točko, ki nam omogoča mirnejše nadaljevanje,« je bil jedrnat vratar Mehike Guillermo Ochoa.