Svoje je k posmehu dodala očesna klinika v Zagrebu, ki opravlja laserske operacije. Japonskemu sodniku je ponudila brezplačno zdravljenje. "For the sake of football, our experts can help" (Z dobro nogometa, lahko pomagamo), so na Twitterju zapisali na kliniki Svjetlost in tvit pripeli k računu japonske nogometne zveze. K tvitu so pripeli kupon za brezplačno zdravljenje sodnika.

Fifa: Nišimura ni napravil napake

Sodniška komisija Mednarodne nogometne zveze (Fifa) pa se je danes postavila v bran Nišimuri.

Vodja komisije Švicar Massimo Busacca je dejal, da je "Nišimura dosodil, kar je videl", to pa je bil kontakt med hrvaškim branilcem Dejanom Lovrenom in brazilskim napadalcem Fredom in da Japonec ni napravil napake.

"Sodnik je bil zelo blizu dogajanja in takoj je zapiskal, ko je videl Lovrenove roke na Fredu. Sodnik je odreagiral v sekundi in verjamem, da je imel prav," je dejal Busacca in dodal, da kljub splošnemu mnenju, da ni šlo za prekršek za enajstmetrovko, nihče ne more trditi, da ni bilo kontakta med igralcema, ostalo pa je v presoji sodnika.

Na vprašanje, če bo Nišimura še sodil na prvenstvu, pa je Busacca odvrnil, da bo Fifa napravila natančno analizo Japončevega sojenja na celi tekmi in se nato odločila.