Kje tiči razlog, da ste igrali manj, kot ste si želeli?

Konec junija mi poteče pogodba in bom prost igralec. Morda je razlog, da nisem igral, to, da nisem izkoristil možnosti za podaljšanje pogodbe. Potem ko smo se dogovorili, da ne ostanem v Groningenu, je trener računal na druge igralce.

Imate že izbran nov klub?

Ne še. Sem prost igralec na trgu.

Torej boste na tekmah z Urugvajem in Argentino še dodatno motivirani.

Glede motivacije pri meni nikoli ni bilo težav. Menim, da je bilo krivično, ker v klubu nisem dobil več priložnosti. Vseskozi sem delal po najboljših močeh. Nisem bil zadovoljen z odnosom trenerja, ki sploh ni komuniciral z menoj. Pravega razloga za neigranje sploh ne poznam. Le domnevam, da je bila razlog pogodba, ki se izteče in je vplivala na neigranje.

Pred vami je atraktivno gostovanje z reprezentanco v Južni Ameriki.

To je nagrada za vse nas, na katero moramo biti ponosni, saj sta nas za zadnji test pred začetkom svetovnega prvenstva izbrali dve vrhunski reprezentanci. Čestitke Nogometni zvezi Slovenije, da je uredila takšni tekmi, saj proti Argentini in Urugvaju ne igraš vsak dan. Za nas je to kar mini svetovno prvenstvo. Zelo se veselim, da bomo igrali proti takšnemu asu, kot je Messi, in proti drugim.

Potem ko se Slovenija ni uvrstila na evropsko prvenstvo 2012 in svetovno prvenstvo 2014, slovenska javnost pričakuje, da boste uspešnejši v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 v Franciji. Ali bosta tekmi v Južni Ameriki generalki za kvalifikacije, ki se začnejo septembra z gostovanjem v Estoniji?

Glede na to, kako kakovostna tekmeca sta Argentina in Urugvaj, je težko govoriti, da bosta tekmi v Južni Ameriki že priprava na kvalifikacijske tekme z Anglijo, Švico, Estonijo, Litvo in San Marinom. Za nas je pomembno, da smo znova skupaj, se družimo, treniramo in vemo, kaj mora vsak narediti. Čakata nas tekmi, na katerih se lahko naučimo marsikaj. Nanju gledam podobno kot na prijateljsko tekmo z Anglijo, ki mi je ostala v spominu, saj smo po gostovanju v Londonu zelo dvignili raven igre in se s serijo brez poraza uvrstili na svetovno prvenstvo v Južni Afriki. Pred potjo v London so namreč mnogi menili, da bomo prejeli porcijo golov. Tekme z velesilami so kot naročene za dvigovanje samozavesti, ne glede na končni izid. V Južni Ameriki bo treba biti pozoren na to, da ne bomo pregrobi in da ne bomo poškodovali kakšnega njihovega aduta za svetovno prvenstvo v Braziliji. Če bi se to zgodilo, bi bili lahko v težavah, ko bi želeli zapustiti Buenos Aires.