Rudar – Krka: Rudar v finišu državnega prvenstva nepričakovano popušča, zato po zgolj remiju v Domžalah in domačem porazu z Gorico izgublja bitko za naslov podprvaka s Koprom. Velenjske težave na igrišču sovpadajo s finančnimi problemi sponzorja, Premogovnika Velenje. Tudi če za najboljše ne bo več dovolj denarja, se splača potruditi na zadnjih dveh tekmah, da si Mate Eterović in druščina dvignejo ugled in s tem tudi pogajalska izhodišča ob iskanju novih delodajalcev. Krka je nočna mora za Velenjčane, saj je v letošnji sezoni sploh še niso premagali. Novomeščani so med tednom proti Celju v slogu začetnikov, čeprav v ekipi kar mrgoli izkušenih igralcev, v dveh minutah prejeli dva gola in namesto treh točk osvojili le eno. Zato se obeta, da bo o obstanku v prvi ligi odločala zadnja tekma s Triglavom v Novem mestu. Naš tip: 1.

Zavrč – Luka Koper: Zavrč je prepozno ujel formo, da bi ostal na mestih, ki še vodijo v Evropo. Koprčani niso le na poti k naslovu slovenskega podprvaka, ampak so med sezono uveljavili kopico mladih nogometašev, ki so vse bolj zanimivi tudi za druge klube. Težava je v tem, da so njihovi kupci iz Italije neredni plačniki. Tako kot imajo Koprčani kompleks pred Mariborom, ga imajo tudi pred dosežkom, da bi nanizali štiri zmage zapored. V letošnji sezoni jim kar štirikrat (nazadnje so se ustavili proti Domžalam) po tretji ni uspelo doseči še četrte zaporedne zmage. Naš tip: 0.

Domžale – Olimpija: Tekma, v kateri bo šlo samo za lokalni prestiž ekip, ki sta spomladi med večjimi razočaranji tekmovanja. Domžale nizajo remije (zadnje štiri tekme), Olimpija pa poraze (kar zadnjih pet tekem). Čeprav Ljubljančani padajo iz tekme v tekmo, imajo zagotovljen obstanek na račun Celja, ker je zgolj remiziralo s Krko. Naš tip: 1.

Gorica – Maribor: Ker se bosta ekipi v sredo v Kopru pomerili v finalu slovenskega pokala, bosta oba trenerja skrivala adute, zato bodo seveda več priložnosti dobili rezervisti. Medtem ko je bil golgeter Gorice Massimo Coda izbran za najboljšega nogometaša letošnje sezone, se ne stopnjuje le napetost pred finalom pokala, ampak tudi spor med Nogometnim društvom (ND) Gorica in Društvom mladi nogometaš Gorica (DMNG), ki skrbi za mladinsko šolo. ND Gorica, v katerem ima glavno besedo Parma, predsednik pa je Robert Vrtovec, namreč DMNG za lansko leto dolguje 40.000 evrov, zato se na Goriškem sprašujejo, kako je klub sploh dobil licenco za novo sezono. Mariborčani so sezono kljub turbulencam pripeljali do velikih uspehov, ki jo želijo skleniti z dvojno krono. »Čeprav so nekatere ekipe naredile korak naprej, se mi trudimo narediti še enega več od njih proti vrhu. Za nas je zanimivo samo to, da nas tekmeci gledajo v hrbet. O nazadovanju Olimpije pa ne bi govoril,« je med drugim povedal športni direktor mariborskega kluba Zlatko Zahović, ki je posebej poudaril, da ima tudi za letošnje dosežke zasluge nekdanji trener Darko Milanič, čeprav je poleti nenadoma odšel v Gradec. »Milanič je gradil klub na igrišču, zato je tako konstanten tudi na zelenici. Za nameček je bil sedanji trener Ante Šimundža njegov pomočnik, zato je poznal strategijo kluba, vedel je, kaj klub potrebuje, in je le nadaljeval tisto, kar je Darko začrtal,« je posebno poudaril Zahović, ki pravi, da ni enostavno voditi največje športne institucije v Sloveniji. Naš tip: 0.

Triglav – Celje: Kranjčani nujno potrebujejo zmago, Celjani pa bodo seveda razbremenjeni po remiju v Novem mestu. Z njim so si namreč priigrali obstanek v prvoligaški konkurenci. Naš tip: 1.