Kako ste videli visok poraz na prvi polfinalni tekmi proti Krki?

Začeli smo dobro, nato pa pod pritiskom domačih košarkarjev v pičlih petih minutah izgubili tekmo. Zaradi izgubljenih žog smo iz protinapadov prejeli 20 točk. Krki smo dopustili, da se razigra. Ostalo je zgodovina. Tekmo moramo čim prej pozabiti ter v četrtek pred domačim občinstvom skušati popraviti vtis, ki smo ga pustili.

Ste sicer zadovoljni s sezono?

Glede na vse turbulence v moštvu, ko nas je zapustilo veliko igralcev, moramo biti zelo zadovoljni. Pred sezono, ko smo imeli kar močno ekipo, smo si za cilj zadali polfinale. Izpolnili smo ga z bistveno spremenjenim moštvom. Res je, da se nam je pridružil Simo Atanacković, a smo precej šibki na mestu organizatorja igre. Poskušali smo pripeljati Primoža Broliha, da bi nam pomagal v rotaciji, a nam to ni uspelo. Potem se je poškodoval še Danijel Vujasinović. Iz tega vidika smo torej vsi zadovoljni, ker je to dejansko glede na razmere velik uspeh. Še dodaten plus pa je dejstvo, da je večina igralcev dokazala, da ima potencial in da se lahko v prihodnosti razvijejo še v bistveno boljše košarkarje.

Kako težko vam je bilo sredi sezone prevzeti ekipo?

Spreminjali nismo veliko, razen nekaj podrobnosti v igri. Bistveno lažje je prevzeti ekipo, ki je že sestavljena in ima nek utečen sistem dela. Zato nisem imel posebnih težav. Igralci so se hitro navadili name, jaz pa na njih.

Koliko se vam pozna odsotnost prvega organizatorja igre Danijela Vujasinovića?

Miha Vašl ni nikoli igral veliko na mestu organizatorja igre in je priložnost ob njegovi odsotnosti odlično izkoristil. Nimamo pa prave zamenjave, zato fant igra po 40 minut na tekmo in vseeno drži konstanto v igri. Zelo dobro se je znašel. Tudi drugi igralci so se prilagodili. Recimo Mirko Mulalić je dokazal, da ima velik potencial in da je na dobri poti, da mu uspe. Tudi tujca Christopher Gabriel in Alexis Wangmene sta se odlično vklopila. Slednji je po mojem mnenju eden najboljših obrambnih igralcev v ligi Telemach. Vsak se zaveda svoje vloge v ekipi in daje tisto, kar od njega pričakujemo in še več. Drugače pa bo Vujasinović moral počivati še teden dni, nato pa bo lahko začel treninge.

Kaj pa Goran Jagodnik?

Seveda ne moremo mimo njega. S svojimi izkušnjami ter željo in voljo na treningih je lahko vzor vsakemu. Ni težko voditi ekipe, ko najstarejši igralec in kapetan, ki ga vsi spoštujejo, vedno da svoj maksimum.

Bi lahko rekli, da je vaša podaljšana roka na igrišču?

Na treningih drži koncentracijo in borbenost na visoki ravni. Včasih je treba vse skupaj celo omiliti, ker je malokateri igralec tako tekmovalen kot Jagodnik. Definitivno bi lahko rekel, da je veliki vodja tega moštva in moja podaljšana roka na igrišču.

Skoraj vsi klubi v ligi Telemach tarnajo o finančnih težavah. Kako pa je s tem na Polzeli?

Smo kar na istem. Nismo veliko tarnali, vseeno pa čestitke fantom, da so ne glede na vse ostali skupaj. Denarne težave so povsod. Težko je držati visoko raven na treningih, če igralci ne dobijo finančnega nadomestka, za katerega so zmenjeni. Toda kljub vsemu niso popuščali in tudi zaradi tega smo sedaj v polfinalu.

Boste tudi v prihodnji sezoni vodili Polzelo?

Ne vem. S klubom se nismo še nič pogovarjali. Čas za to bo po koncu sezone.