V napadu bosta glavna zvezdnika Luis Suarez in Edinson Cavani ter tudi 34-letni veteran Diego Forlan, Tabarez pa je na zaključne priprave poklical tudi 33-letnega kapetana Diega Lugana.

Urugvaj je bil četrti na prejšnjem SP, pred dvema letoma pa je osvojil pokal Amerike. V kvalifikacijah za letošnje prvenstvo je imel kar precej težav in se je šele po dodatnih kvalifikacijah in zmagi nad Jordanijo uvrstil na zaključni turnir. Urugvaj je naslov svetovnega prvaka osvojil v letih 1930 in 1950. V Braziliji bo igral v predtekmovalni skupini D skupaj z Anglijo, Italijo in Kostariko.

Tudi Ottmar Hitzfeld določil švicarsko reprezentanco za SP

Ottmar Hitzfeld, švicarski nogometni selektor, je razkril seznam igralcev, na katere bo računal na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Med 23-erico so napadalci Josip Drmić (Nürnberg), Mario Gavranović (Zürich), Admir Mehmedi (Freiburg), Haris Seferović (Real Sociedad) in Granit Xhaka (Borussia Münchengladbach).

Švica, ki je v kvalifikacijah zmagala v "slovenski" skupini, bo na SP igrala v skupini E, v kateri so še Ekvador, Francija in Honduras.