Čeprav se zdi skoraj nemogoče, da bi Messi čez nekaj mesecev dres Barcelone res zamenjal za dres katerega drugega evropskega velikana, je od daleč vidno, da Argentinec trenutno v Barceloni ne preživlja ravno najboljših časov. Na igrišču je bil v zadnjih tednih večkrat videti nejevoljen, celo frustriran, temu pa so sledile tudi slabše predstave.

Messija naj bi ob slabši rezultatski sezoni Barcelone v slabo voljo spravljale tudi neuslišane želje po novi, donosnejši pogodbi, zato so se tudi pojavila številna namigovanja, da ni daleč njegov odhod iz katalonskega kluba. A njegov dolgoletni prijatelj in soigralec ga svari, naj ne sprejme kakšne odločitve, ki jo bo kasneje obžaloval.

»Ta klub ne bo nikoli več imel igralca, kot je Lionel Messi, a tudi on ne bo drugje nikoli več našel takega kluba, kot je Barcelona. Zato si želim in upam, da bo kariero končal pri Barci,« je za katalonski časnik Sport izjavil Iniesta.

Menjava stila igre ne pride v poštev

Barcelona je po nekaj porazih v zadnjih tednih izpadla iz lige prvakov, izgubila finale španskega kraljevega pokala, v španskem prvenstvu pa ima le še minimalne možnosti, da bi v zadnjih krogih prehitela oba madridska kluba, ki sta na lestvici pred njo, tako da se ji obeta najslabša sezona v zadnjih letih. Čeprav številni strokovnjaki in komentatorji Katalonce pozivajo, da je čas za menjavo stila njihove igre, Iniesta trdi, da morajo ostati zvesti svoji nogometni filozofiji. »Menjava našega stila igre ne pride v poštev, lahko pa se napravi nekaj sprememb,« meni španski reprezentant.