Kljub temu, da je bil domačin Real, je žogo pričakovano že od prve minute v svoji posesti večinoma imel Bayern, Madridčani pa so prežali na nevarne protinapade, ki so ob izjemno hitrih in spretnih ofenzivnih igralcih njihovo glavno orožje. In to je tudi odločilo tekmo, saj je Real uspel izkoristiti enega od kar nekaj obetavnih protinapadov, ko je v 19. minuti zadel Benzema, pred svojimi vrati pa so bili nogometaši Reala tokrat zelo zbrani in odločni, Bayernu pa so z odlično taktiko in postavitvijo skoraj povsem onemogočili kreiranje nevarnih akcij.

Statistika je bila na koncu na strani Bayerna (okoli 70% posest žoge, 15:3 v kotih in 15:9 v strelih), a je bila premoč Bavarcev tokrat res jalova, saj so se večino časa nemočno zaletavali v obrambni zid Reala, lahko pa so celo zadovoljni, da so izgubili le z 0:1, saj so imeli domači še nekaj lepih priložnosti za drugi gol, medtem ko aktualni prvaki več kot do zapravljene priložnosti Maria Götzeja v 84. minuti niso zmogli.

Z zmago brez prejetega gola je sedaj v boljšem položaju za skok v finale Real, saj ga v Lizbono pelje že remi brez golov, v primeru doseženega gola v Münchnu pa čaka Bayern res težka naloga kraljevemu klubu zabiti tri gole.

Real Madrid – Bayern 1:0 (1:0)


Strelec: Benzema 19.



Postavi:


Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe (Varane 73), Ramos, Coentrao, Alonso, Modrić, Isco (Illarramendi 82.), Di Maria, Ronaldo (Bale 73.), Benzema


Bayern: Neuer, Alaba, Dante, Boateng, Rafinha (Martinez 66.), Lahm, Schweinsteiger (Müller 73.), Kroos, Ribery (Götze 72.), Robben, Mandžukić



Drugi polčas:


90' – Bayern je v zaključku tekme poskušal priti do izenačenja, a ni bil kaj dosti bolj nevaren kot prej, tako da je Real prišel do zaslužene zmage z 1:0, ki Madridčanom daje lepe možnosti za preboj v finale.


84' – Prve večje napake Realove obrambe na tekmi ni uspel kaznovati Götze, ki je prišel do neoviranega strela z 10 metrov od vrat, a je ustrelil preveč po sredini vrat in omogočil Casillasu, da se je izkazal z obrambo.


81' – Eno redkih priložnosti na tekmi je v zaključku tekme dočakal tudi Bayern, ko je Müller po srečnem odboju prišel do žoge na robu kazenskega prostora in sprožil nevaren strel, a se je Varane ravno dovolj dotaknil žoge, da je ta zletela pol metra mimo vratnice Realovih vrat.


68' – Real je nenadoma prišel do nove priložnosti, ko se je po zapravljeni žogi Bavarcev Ronaldo znašel v obetavnem napadu, a s strelom z roba kazenskega prostora ni uspel premagati Neuerja.


62' – Bayernova premoč je bila v drugem polčasu manj očitna in Bavarci so dolgo časa čakali na prvi strel v okvir vrat, ki ga je v 62. minuti po samostojnem protinapadu izvedel Robben, a je s 16 metrov streljal preslabo, da bi Casillasu povzročil kaj težav.


47' – Domači so hitro dočakali prvo priložnost v drugem polčasu, ko je po napaki obrambe gostov do strela z desne strani kazenskega prostora prišel Ronaldo, a je Neuer njegov strel obranil.



Prvi polčas:


45' – Bayern je v prvem polčasu več napadal in imel 75-odstotno posest žoge ter kar osem udarcev iz kota (Real le enega), a si ni uspel priigrati prave priložnosti za zadetek, saj je večinoma streljal preslabo ali pa so branilci Reala nevarne strele gostov blokirali. Na drugi strani je Real nanizal kar nekaj nevarnih protinapadov in bil je bližje drugemu golu kot Bayern prvemu.


41' – Po minutah naproduktivnega Bayernovega obleganja domačih vrat so do nove priložnosti prišli Madridčani, ko je Isco lepo prenesel igro z leve strani igrišča do osamljenega Di Marie v kazenskem prostoru, ta pa je nato z volejem žogo poslal prek vrat Bavarcev in zapravil obetaven napad.


26' – Še en nevaren protinapad Reala, ki je obetal veliko, je splaval po vodi. Benzema je z leve strani podal v sredino kazenskega prostora, kjer je bil osamljeni Ronaldo pred vsemi branilci Bayerna, a je Portugalec s takojšnjim udarcem poslal žogo kak meter prek vrat in bil po zapravljeni veliki priložnosti precej jezen nase.


23' – Real je znova zapretil iz protinapada, s strelom z roba kazenskega prostora pa ga je neuspešno zaključil Di Maria, ki je streljal preveč po sredini vrat, da bi premagal Neuerja.


20' – Že v naslednji minuti po golu je Real znova nevarno zapretil, ko je po predložku Di Marie najvišje skočil Ronaldo in z glavo ogrozil Neuerja, ki pa je žogo vendarle brez težav ujel.


19' – 1:0 – Domači so v 19. minuti le dočakali prvo priložnost za nevaren napad, ko so po izgubljeni žogi nasprotnika hitro poslali v ogenj Coentraa, ta je lepo prodrl v kazenski prostor, nato pa idealno po tleh podal do Benzemaja, ki mu ni bilo težko zabiti žoge v gol.

15' – Začetek tekme je kar nekoliko spominjal na včerajšnjo med Atleticom in Chelseajem, saj gledalci v prvih 15 minutah niso videli veliko akcije. Pričakovano je žogo v svojih nogah več držal Bayern, a je bil Real dobro postavljen, zato si Bavarci niso uspeli priigrati priložnosti za strel, prav tako pa domačim niso dovolili izvedbe nevarnega protinapada. Prvi strel na tekmi je bil tako sprožen šele v 14. minuti, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Robben, a je za slab meter zgrešil vrata.