Dokaj suverena zmaga Kopra v Velenju me je nekoliko presenetila, saj Rudar pred domačimi navijači v letošnji sezoni prikazuje odlične predstave in težko izgublja. Po videnem so bili Primorci boljši nasprotnik in so zasluženo prišli do uspeha. Če ne bi proti Domžalam dva kroga nazaj izgubili, bi bili priče bolj napeti končnici.

Krki v letošnji sezoni primanjkuje izkušenj, a nima tudi sreče. Ni prvič, da so imeli igralca več, a ostali praznih rok ali iztržili zgolj točko. Tokrat je Triglav izenačil v sodnikovem podaljšku. Novomeščane redko kdo kdaj nadigra, a kot sem že omenil, jim primanjkuje izkušenj.

Goričani so Celjanom zabili klasično petardo. Pri slednjih je očitno, da imajo premlado ekipo. Doma še lahko bijejo enakovredne dvoboje z nasprotniki in prikažejo všečno igro, na gostovanjih pa precej težje. A pride taka tekma, ko ti ne gre nič od nog. Kljub visoki zmagi je Gorica moštvo, ki igra po sistemu toplo-hladno. Enkrat navduši, drugič igra katastrofalno. Na primer v Mariboru niso prikazali popolnoma ničesar.

Presenečen sem tudi nad zmago Zavrča proti Olimpiji, saj gostitelji v drugem delu prvenstva nizajo porazne rezultate. Ko gre ekipi enkrat slabo, je težko ustaviti padec. Ljubljančani pa enostavno nimajo kakovosti. Imajo Omladiča, vse ostalo pa ni omembe vredno. V klubu se dogaja marsikaj. Trener Kosanović bi moral po slabih rezultatih dobiti nogo, a vprašanje je, kdo si sploh želi prevzeti Olimpijo. Če športni direktor nima pravic odločanja in ne opravlja tistega, za kar je postavljen, to nima smisla. Potem naj človek, ki ima v klubu vse niti v rokah, tudi vodi tekme.

Marinko Galič je nekdanji slovenski reprezentant in nogometaš Maribora.