Francoski prvaki so po zmagi na prvi tekmi s 3:1 v Londonu izgubili z 2:0 in zaradi nedoseženega gola v gosteh sklenili svojo evropsko pot. Čeprav je trener PSG Laurent Blanc obljubil, da bo na povratni četrtfinalni tekmi ostal zvest svoji napadalni filozofiji, so jih Angleži prekosili v posesti, v konici napada pa se jim je še kako poznala odsotnost poškodovanega prvega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića.

»Izkušnje so naredile razliko. Chelsea je veliko bolj vajen igranja na takšnih tekmah,« je po tekmi modroval Blanc, ki se je po prvem prejetem golu v mreži svojega moštva – v 32. minuti ga je dosegel Andre Schürrle - znašel v hudem precepu, kar je priznal tudi njegov varovanec Christophe Jallet. »V drugem polčasu, ko smo imeli še vedno gol prednosti s prve tekme, smo se znašli v kočljivem položaju. Naj napademo, ali ostanemo na svojih položajih? V svojih vrstah smo dovolili preveč prostora, zaradi česar je vse skupaj postalo zelo zapleteno. Navajeni smo nadzirati tekmo, tokrat nam to ni uspelo.“

Mourinho svoje varovance primerjal kar z živalmi in pošastmi

Po tekmi je bil še kako zgovoren vselej jezični trener Chelseaja Jose Mourinho, ki je že pred tekmo samozavestno napovedal zmago in napredovanje svoje ekipe. »Vedno verjameš. To je del naše narave in vsi vemo, kakšen zna biti nogomet. Na koncu smo tvegali vse. Vsi smo dali vse od sebe. Moji branilci so bili kot vselej briljantni, garali so kot živali. David Luiz je bil pošast. Sedaj smo v polfinalu, kjer se lahko zgodi čisto vse,« je nasmejanega obraza sedmi sili hitel razlagati Portugalec, ki ni pozabil pohvaliti Dembo Baja, ki je z zadetkom v 87. minuti Otočanom zagotovil polfinale.