Podobno kot Barcelona je tudi Bayern prikazal zelo dominantno predstavo (70% posest žoge, razmerje v strelih 15:6), a je ni znal kronati z zmago. Zelo podobno kot na tekmi na Camp Nouu se je v Manchestru spreminjal tudi rezultat. Kljub podrejeni vlogi so namreč povedli rdeči vragi, ko je v 58. minuti po podaji iz kota z glavo zadel Nemanja Vidić, Bavarci pa so kmalu izenačili z golom Bastiana Schweinsteigerja, v zaključku tekme pa se mreži nista več zatresli.

Čeprav so z remijem proti letos zelo povprečnemu Manchester Unitedu nekoliko razočarali svoje navijače, pa v taboru Bayerna po tekmi niso bili preveč slabe volje, saj so prepričani, da se bodo še vedno uspeli brez večjih težav uvrstiti v polfinale. Ob tem niso pozabili pohvaliti angleškega nasprotnika.

Guardiola: Manchester United je eden najboljših klubov na svetu

»Čestitam svojim igralcem za ugoden izid, s katerim sem zadovoljen. Manchester United je eden od najboljših klubov na svetu, česar ne smemo pozabiti. Dosegli smo gol v gosteh, kar je zelo pomembno, imeli pa smo kar nekaj sreče, da strela Wellbecka in Rooneyja nista končala v golu. Gol, ki smo ga prejeli, je bil težko ubranljiv, nikoli pa ni lahko igrati proti ekipam, ki se tako globoko branijo. Bomo videli, če nam bo uspelo za povratno tekmo najti kakšno rešitev, da bomo bolj učinkoviti,« je po tekmi povedal trener Bayerna Pep Guardiola.

Španski strateg pred povratno tekmo ostaja previden, a je hkrati tudi prepričan v zmago Bayerna: »Začeti povratno tekmo z izidom 1:1 je vedno nevarno, a enako bi bilo tudi v primeru zmage z 2:1. Drugo tekmo v Münchnu bomo poskušali dobiti in prepričan sem, da nam bo uspelo. Imam vse zaupanje v svoje igralce in upam, da nas bodo navijači podpirali na podoben način, kot so tokrat navijači danes podpirali Manchester United.«

Moyes razočaran zaradi prejetega gola

Z glasno podporo s tribun in tudi izidom je bil po tekmi zadovoljen tudi David Moyes, ki v letošnji sezoni ni imel ravno veliko priložnosti za veselje, po včerajšnjem remiju pa se nadeja, da bi s svojimi varovanci vendarle lahko dosegel uspešen konec sezone. »Moji igralci so odigrali zelo dobro tekmo. Nekoliko sem bil razočaran, ker smo dobili izenačujoči zadetek, a kljub temu smo bili zelo dobri, pokazali smo pravo odločnost in željo po pozitivnem rezultatu. Tudi naši navijači so bili odlični, na stadionu je bilo nocoj izjemno vzdušje,« je po tekmi dejal Moyes.

(Foto: Reuters)

Trener rdečih vragov se zaveda, da bo na tekmi v Münchnu za napredovanje doseči vsaj en zadetek. »Na povratni tekmi moramo zabiti gol. Nekako nam more to uspeti. Z današnjim rezultatom smo si priigrali priložnost, da še vedno lahko upamo na napredovanje. Šli bomo z njimi v boj in poskusili zmagati. Letos smo najboljši nogomet pokazali ravno v tem tekmovanju in tudi v Münchnu bomo potrebovali svojo najboljšo igro,« je dodal Moyes.

Vidić: Tudi v Mücnhnu lahko zadenemo

»To je bila zelo težka tekma za nas. Imeli smo že vodstvo z 1:0 in takrat smo začutili, da smo v dobrem položaju. Igrali smo zelo dobro, a bili nato kaznovani za eno napako, Bayern pa je pokazal, da gre za zelo močno ekipo. Imeli so veliko posest žoge, s čimer pa smo se sprijaznili že pred tekmo, zato smo se usmerili na protinapade. Tudi na povratni tekmi bo zelo podobno. Bayern bo imel večino časa žogo, mi pa bomo morali ohranjati postavitev in držati skupaj, z našimi hitrimi igralci v napadu pa sem prepričan, da smo lahko tudi zelo nevarni za dosego zadetka,« pa je po tekmi dejal kapetan Uniteda Vidić.

(Foto: Reuters)

Robben vedel, da se Uniteda ne sme podcenjevati

Eden od zvezdnikov bavarske zasedbe Arjen Robben je že pred tekmo opozarjal, da se Mancheter Uniteda kljub slabšim rezultatom v premierligi ne sme podcenjevati, včeraj pa je to le ponovil in dejal, da so pri Bayernu zadovoljni z izidom 1:1.

»Na koncu smo lahko zadovoljni z rezultatom 1:1. Vsekakor je to boljše kot 0:0. Dosegli smo zadetek v gosteh, kar je zelo pozitivna stvar. Ni mi bilo všeč, da so pred tekmo mnogi podcenjevali United. Mediji so o njih poročali, kot da gre za moštvo, ki ga bo lahko premagati,« je dejal Robben in nadaljeval: »Ne smemo pozabiti, da smo konec koncev igrali proti Manchester Untiedu in to na Old Traffordu. Čeprav jim letos ne gre najbolje v angleškem prvenstvu, pa to ne igra nobene vloge, ko pride do takšne tekme, kot je bila nocoj. Tudi na povratnem srečanju v Münchnu pričakujem podobno tekmo. Morali bomo hitro krožiti z žogo in iskati prazen prostor. Tokrat si nismo uspeli priigrati prav veliko lepih priložnosti, zato smo zadovoljni z remijem, naslednji teden pa moramo ponovno dati vse od sebe in poskusiti zmagati,«

(Foto: Reuters)