Kot so danes sporočili iz Adrie Airways, nameravajo v skladu z letnim načrtom in s strategijo družbe z novima letaloma nadomestiti dve 48-sedežni letali CRJ200.

Adria Airways ima trenutno v svoji floti osem letal kanadskega proizvajalca, in sicer štiri letala CRJ200, dve letali CRJ900 in dve letali CRJ900 nextgen.

Družba je minuli konec tedna prešla na poletni vozni red, s katerim med drugim uvaja lete iz Ljubljane v London, Manchester, Varšavo in Prago, pa tudi iz Tirane v Frankfurt in iz Prištine v švedski Malmö.

Poleg tega bo poleti iz Ljubljane letela še v Amsterdam, Bruselj, Carigrad, na Dunaj, v Frankfurt, Koebenhavn, Moskvo, München, Pariz, Podgorico, Prištino, Sarajevo, Skopje, Zürich in Tirano.

Na poletnem voznem redu ni Beograda, saj je Adria Airways s srbskim prevoznikom Air Serbia pred kratkim sklenila sporazum o letih pod skupno oznako, v skladu s katerim bo lete med Beogradom in Ljubljano dnevno izvajala Air Serbia.

Adria Airways je sicer lani ustvarila 3,1 milijona evrov čiste izgube, ki je posledica enkratnih dogodkov, v večini povezanih s poslovanjem v preteklosti. Družba je medtem iz poslovanja ustvarila 465.000 evrov dobička.

Kot so februarja ob objavi rezultatov za lani poudarili v družbi, so do konca leta 2013 uspešno izvedli veliko ukrepov poslovnega prestrukturiranja, ki da so prispevali k pozitivnim trendom poslovanja družbe in kažejo na dolgoročno preživetje družbe ter uspešno rast.