Real je večino dela za skok v četrtfinale opravil že na prvi tekmi, ko je v Gelsenkirchnu s kar 6:1 odpravil Schalke. Na povratni tekmi je tako Carlo Ancelotti sinoči lahko spočil nekaj igralcev udarne enajsterice in priložnost ponudil rezervistom, kar pa se ni preveč poznalo na rezultatu, saj je kraljevi klub še enkrat ugnal Nemce, tokrat s 3:1.

Prvo ime srečanja je bil kot že tolikokrat Cristiano Ronaldo, ki je dosegel dva zadetka, s čimer se je na večni lestvici strelcev Reala na četrtem mestu izenačil z legendarnim Madžarom Ferencem Puskasom. Oba sta v belem dresu dosegla 242 golov, le da je Portugalec za tak dosežek potreboval dve leti ali 26 tekem manj. Pred Ronaldom so na lestvici strelcev Reala vseh časov le še Carlos Santillana (290 golov), Alfredo di Stefano (307) in Raul (323).

Ancelotti ob navdušenju v slačilnici mirno pričakuje Barcelono

Sprehod med najboljših 8 ekip s skupnim izidom 9:2 je seveda razveselil trenerja Reala, ki po tekmi ni skrival navdušenja, dobri rezultati v zadnjem obdobju pa Ancelottija navdajajo tudi z optimizmom pred nedeljskim obračunom z Barcelono, kjer bi Real z zmago lahko Katalonce praktično že izločil iz boja za naslov španskega prvaka.

»Mislim, da gremo trenutno skozi zelo dobro obdobje in smo zaradi tega vsi zelo navdušeni. V ligi prvakov bo pot do vrha za vse še zelo težka, saj so se v četrtfinale uvrstile same najboljše evropske ekipe, za španski nogomet pa je zelo dobro, da ima v igri še vedno tri klube,« je po tekmi dejal Ancelotti ter se nato na kratko usmeril še v nedeljski el clasico: »Iz sebe moramo iztisniti maksimum, da premagamo Barcelono. Vem, kakšno enajsterico bom poslal na igrišče, saj tu ni ravno veliko dilem in ne mislim po nepotrebnem oteževati zadev.«

Bale se ne boji Barcelone

Po prepričljivo opravljenem delu proti Schalkeju se je tudi Gareth Bale optimistično ozrl proti nedeljski tekmi. »Trenutno igramo zelo dobro, zelo samozavestno in to nam prinaša dobre rezultate. Sedaj se moramo v prihodnjih dneh temeljito pripraviti na tekmo proti Barceloni, saj je to naš neposreden tekmec v boju za naslov prvaka. Poskušali bomo odigrati čim bolje in storili vse, da pridemo do treh točk. Barcelona ima nekaj zelo dobrih igralcev, a nas to ne zanima preveč, osredotočamo se le na našo igro in naše moštvo, kajti tudi mi imamo zelo dobre posameznike,« je za uradno spletno stran Reala povedal Bale, ki ni pozabil pohvaliti tudi Ronalda. »Cristiano je najboljši na svetu, igra zelo spektakularno in je lahko za vzor vsakemu.«