Da pozna odgovor na to zagonetko, je prepričan njegov klubski trener Gerardo Martino. Nogometni strateg namreč meni, da je na mladega Brazilca vse prej kot pozitivno vplivala lanska prestopna saga, ki je z mesta predsednika odnesla Sandra Rosella, igralčevo selitev iz Santosa pa sedaj že lep čas podrobno preiskujejo tudi španske oblasti. Povrhu je Neymar staknil še poškodbo gležnja, zaradi česar je bil brez nogometa več kot mesec dni.

»Vrnitev po mesecu odsotnosti z igrišč in vnovično privajanje na igralski ritem je vselej težavno. Prav tako so se pojavile tudi težave povezane z njegovim prestopom. Če bi moral izbrati razlog za njegove slabše predstave, bi dejal, da je ta nešportne narave,« je dejal Martino, ki ga danes s svojimi varovanci čaka prvenstvena tekma proti Osasuni.

»Osasuna je vsem povzročala težave, še posebej pa vodilnim trem klubom. Pričakujemo težko tekmo, na kateri bomo motali trdo garati,« je ocenil 51-letni Argentinec, ki danes zaradi poškodb v obrambi ne bo mogel računati na Gerarda Piqueja in Carlesa Puyola.