Edini zadetek na tekmi je padel že v 17. minuti, ko so domači zadeli po nizu srečnih okoliščin, saj se je žoga po dveh blokiranih strelih vselej srečno odbila na noge nogometašem Real Valladolida, ki so v tretjem poskusu le zadeli mrežo, strelec je bil Fausto Rossi.

Barcelona je imela sicer 13 strelov in visok odstotek posesti žoge, a ob izjemno dobrem branjenju domačih ni uspela zadeti niti enkrat. Junak nepričakovane zmage Valladolida je bil tudi njegov vratar Diego Marino, ki je svojo nalogo opravil z odliko.

Po zadnjem sodnikovem pisku so domači nogometaši in navijači slavili, kot bi osvojili naslov prvaka, v resnici pa so se z nenadejanimi tremi točkami le izenačili z Almerio na 17. mestu, ki je prvo, ki zagotavlja obstanek med prvoligaši. Pričakovano je bilo vzdušje povsem obratno v slačilnici Barcelone, kjer se verjetno zavedajo, da so si s tem porazom precej zmanjšali možnosti za ubranitev naslova španskih prvakov, saj za Realom zaostajajo točko in imajo odigrano tekmo več, do konca prvenstva pa imajo težji razpored od kraljevega kluba. Poleg tega jih je prehitel tudi Atletico, ki je včeraj z 2:0 v gosteh premagal Celto iz Viga in ima sedaj prav tako točko več od Kataloncev.

»Kdor nam ne zaupa več, naj zapusti ladjo«

Kljub vsemu v taboru Barcelone seveda še niso vrgli puške v koruzo. Dani Alves je takoj po tekmi zbranim novinarjem zagotovil, da je boj za prvaka še vedno povsem odprt, vsem dvomljivcem pa sporočil, da jih ne potrebujejo v svoji bližini.

»Vzdušje in občutki v slačilnici so sedaj takšni, kot da smo izgubili prvenstvo, saj ta poraz močno zmanjšuje naše možnosti za naslov prvaka. A borili se bomo do konca, dokler bo obstajala možnost, da osvojimo prvenstvo, tisti ki nam ne zaupajo več, pa naj zapustijo našo 'ladjo'. Valladolid je tokrat znal izkoristiti svojo priložnost, mi pa ne, nismo pa imeli niti sreče. Toda časa za obžalovanje ni, saj nas že v sredo čaka težka tekma proti Manchester Cityju v ligi prvakov, kjer se nam ob slabi igri lahko zgodi celo izpad,« je dejal Alves.

Sergio Busquets po porazu ni iskal izgovorov in priznal, da igra Barcelone tokrat preprosto ni bila dovolj dobra za zmago. »Na tej tekmi nismo igrali s pravim pristopom in smo si sami otežili stvari. Tokrat se nismo prikazali v izvedbi, kot bi bila potrebna za zmago. V prvem polčasu smo igrali zelo slabo, v drugem pa je bilo nekoliko bolje in smo poskušali spremeniti rezultat, a nikakor nismo uspeli zadeti. To je zelo težek poraz za nas, saj smo se sedaj v boju za naslov prvaka znašli v izjemno težkem položaju,« je dejal Busquets.